ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

14/12/2013

Η Σεμίνα Διγενή, συνεργάτιδα της σχολής, ξεκίνησε τα σεμινάρια της από την πολυαγαπημένη μας Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε επιτυχώς το σεμινάριο “Θέατρο και ΜΜΕ” . Link

Οι συμμετοχές ήταν πολλές, το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο…

Η Σεμίνα Διγενή τελειώνοντας το σεμινάριο ανέφερε “Το δεύτερο σεμινάριο με θέμα “Το Θέατρο και τα ΜΜΕ” διαπίστωσα πως είχε μεγάλη απήχηση και θερμή ανταπόκριση από τα παιδιά. Οι ερωτήσεις και ο προβληματισμός τους, διαμόρφωσαν μια πολύ δημιουργική και εποικοδομητική συζήτηση. Οι απαντήσεις που δόθηκαν στις απορίες και τις αγωνίες τους, ελπίζω να έδωσαν το έναυσμα για περαιτέρω σκέψεις και ακόμη πιο σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος της λειτουργίας των ΜΜΕ σε σχέση με το θέατρο. Το οπτικοακουστικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του τρίωρου σεμιναρίου, βοήθησε στο να γίνει κατανοητό στην πράξη, το πώς μπορεί ο άνθρωπος του θεάτρου να χρησιμοποιήσει προς όφελός του τα ΜΜΕ, αλλά και το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί ,ώστε να εμποδίσει την εκμετάλλευσή του απ αυτά”…

Την ευχαριστούμε που μας τιμάει με τη συνεργασία της…

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής