ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΡΗ

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

“Σε αυτό τον κύκλο των συναντήσεων θα επικεντρωθούμε σε μερικά βασικά εργαλεία που οφείλει να έχει, ένας ηθοποιός ή σπουδαστής υποκριτικής, για να μπορέσει να ξεκλειδώσει ένα κείμενο που είναι γραμμένο και να το μετατρέψει σε προφορικό . Δηλαδή θα ασχοληθούμε με αυτό το κεφαλαιώδες αιτούμενο του θεάτρου που είναι ο Λόγος και πώς αυτός μετατρέπεται σε ενέργεια πάνω στη σκηνή . Πώς διαβάζουμε ένα κείμενο ως ηθοποιοί ποια είναι τα εργαλεία μας για να το ξεκλειδώσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε, στο θέατρο ,ως ζωντανό υλικό .
Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν θα δουλέψουμε πάνω σε δυο θεατρικές σκηνές που έχω επιλέξει, ειδικά για τον σκοπό αυτό ! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά ” Νίκος Κουρής

Έναρξη σεμιναρίου 7 Μαρτίου 2020.
Ημερομηνίες διεξαγωγής 7 Μαρτίου ,  30 Μαϊου, και 6,13,20, 27 Ιουνίου.

Ώρες 13.00 -18.00
Κόστος 150€ (6 Σάββατα)
Χώρος διεξαγωγής Ανωτέρα Δραματική Ίασμος
Μαιζώνος 48, Μεταξουργείο (πρόσβαση με το μετρό , στάση Μεταξουργείου, έξοδο Δηληγιάννη , επί της οδού Χίου το 3ο στενό δεξία).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2105200096
Προυποθέσεις
Αίτηση σεμιναρίου με φωτογραφία και κατάθεση βιογραφικού, κατοχύρωση θέσης με προκαταβολή 50€ . Οι συμμετέχοντες να φορούν ρούχα πρόβας και αθλητικά παπούτσια.!!!

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής