ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 3 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ Σ’ΑΓΑΠΩ… ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;

Όλοι λένε σ’ αγαπώ… το θέμα είναι πως το λένε;
Αυτό είναι το θέμα του σεμιναρίου που επιμελείται ο Γιώργος Ηλιόπουλος με την υποστήριξη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής ΙΑΣΜΟΣ.


Σε μια γραμμή το σεμινάριο συνοψίζεται στην παρακάτω πρόταση:
Δημιούργησε, γράψε, σκηνοθέτησε και παίξε τη δική σου «σ’ αγαπώ» ιστορία.


Στόχος του σεμιναρίου που ξεκινάει τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου είναι η δημιουργία της ομότιτλης παράστασης που θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη του σεμιναρίου, την Κυριακή 1 Μαρτίου, και θα παρουσιαστεί σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Τα έξοδα παραγωγής και ανεβάσματος της παράστασης θα τα αναλάβει ο ΙΑΣΜΟΣ.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες
Θα δημιουργήσουν – συγγράψουν το έργο σε συνεργασία με τον Γιώργο Ηλιόπουλο.
Θα μάθουν να χρησιμοποιούν τη δημιουργική φαντασία και το προσωπικό συναισθηματικό υλικό τους.
Θα εξασκήσουν την ικανότητα δημιουργίας – αφήγησης και σκηνικής παρουσίασης της ιστορίας τους.

Εργαλεία σε αυτή τη διαδρομή:
O αυτοσχεδιασμός
Η συλλογή προσωπικών ή όχι ιστοριών
Η μουσική
Το τραγούδι

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και φοιτητές δραματικών σχολών ή σε αυτούς που πιστεύουν πως έχουν κάτι σημαντικό να μοιραστούν με το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν βιογραφικό μέχρι 20 Νοεμβρίου προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή.

Έναρξη: 1 Δεκεμβρίου 2014

Λήξη: 1 Μαρτίου 2014

Μάθημα: Κάθε Δευτέρα 12.00 – 16.00 (πρωινό τμήμα), 16.00 – 20.00 (απογευματινό τμήμα) και κάθε Σάββατο 12.00 – 16.00 (πρωινό τμήμα), 16.00 – 20.00 (απογευματινό τμήμα)

Κόστος σεμιναρίου: 160 ευρώ ανά μήνα

Ειδική έκπτωση 30% για τους σπουδαστές του ΙΑΣΜΟΥ

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Εκπρόσωπος της νέας γενιάς του ρεαλιστικού Θεάτρου με ιδιαίτερα πετυχημένο πέρασμα στο Θέατρο και την Τηλεόραση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε https://www.iasmos.net/user.php?uid=2597&acatid=326

Στοιχεία επικοινωνίας

Τ 210 5200096 (Μαιζώνος 48, Μεταξουργείο)

Τ 210 6411823 (Μπούσγου 20, Πεδίον Άρεως)

Ε ath@iasmos.net

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής