Πρόγραμμα Σπουδών 2023/24

ΔΩΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ!

Στον ΙΑΣΜΟ, τη σχολή δραματικής τέχνης που ίδρυσε πριν από 40 χρόνια ο αξέχαστος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος, προσφέρουμε κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης που συμβαδίζει με τη σύγχρονη, απαιτητική πραγματικότητα της υποκριτικής τέχνης.

Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των μαθημάτων αλλά και των καθηγητών που θα τα διδάξουν.

Στα τρία χρόνια της Ανωτέρας Δραματικής προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός σύγχρονου ηθοποιού, και εναρμονισμένο με όλες τις τελευταίες τάσεις και τεχνικές του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία-Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική-Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση-Χορός-Σωματικό Θέατρο.

Παράλληλα δίνουμε μέγιστη σημασία και στα λεγόμενα δευτερεύοντα μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Σκηνογραφία-Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε θεσπίσει το πρόγραμμα «Ο ΙΑΣΜΟΣ επισκέπτεται την Ευρώπη των μεγάλων συγγραφέων», με εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό, όπου οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφτούν ιδρύματα θεατρικής εκπαίδευσης και χώρους συναφείς με την καλλιτεχνική δημιουργία (όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και τα παρόμοια). Το Λονδίνο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, το Βερολίνο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, το Παρίσι του Μολιέρου κ.ο.κ.

Στην τελευταία μας εκπαιδευτική εκδρομή (2022-23) ο ΙΑΣΜΟΣ βρέθηκε στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει παραστάσεις, να γνωρίσει σκηνοθέτες και ηθοποιούς που ζουν και εργάζονται εκεί, να επισκεφθεί ιστορικούς χώρους συναφείς με το θέατρο… και βέβαια, να περπατήσει στους γοητευτικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Ευρώπης, να ζήσει για λίγο στους ρυθμούς της και να ζήσει μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στους σπουδαστές μας.

Στο τέλος του σπουδαστικού έτους, οι σπουδαστές μας παρουσιάζουν τη δουλειά όλης της χρονιάς σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας (το κάθε τμήμα ξεχωριστά).

Ο ΙΑΣΜΟΣ έχει δικές του θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές – στοχεύοντας κύρια στην άμεση απορρόφηση σπουδαστών και αποφοίτων της Σχολής. Με τη διαδικασία αυτή δίνεται η ευκαιρία στους νέους ηθοποιούς μας να εξοικειωθούν με την υποκριτική τέχνη και ν’ αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία.

Επίσης, πάντοτε έγνοια μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον ΙΑΣΜΟ να είναι ενεργοί και δραστήριοι στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου: άνθρωποι που ενημερώνονται για τα νέα ρεύματα, τις νέες τάσεις της υποκριτικής, που ζουν από κοντά τον παλμό της καλλιτεχνικής ζωής – και μπορούν να εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση των νέων ηθοποιών στον επαγγελματικό χώρο.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

  σεμιναρια

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

  Διαβάστε Περισσότερα »

  ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

  ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

  Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

  καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

  2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

  3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

  ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

  1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

  2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

  3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

  4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

  5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

  Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα