ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΣΜΟ

Ο ΙΑΣΜΟΣ έχει δικές του θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές – στοχεύοντας κύρια στην άμεση απορρόφηση σπουδαστών και αποφοίτων της Σχολής. Με τη διαδικασία αυτή δίνεται η ευκαιρία στους νέους ηθοποιούς μας να εξοικειωθούν με την υποκριτική τέχνη και ν’ αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία.

Το καλοκαίρι του 2022 παρουσίασε σε πανελλήνια περιοδεία με διθυραμβικές κριτικές και αθρόα προσέλευση κοινού την τραγωδία του Σοφοκλή ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ σε σκηνοθεσία της καθηγήτριάς μας Μαρλένε Καμίνσκι, και πρωταγωνιστές καθηγητές (Τάσο Νούσια, Μαρία Πρωτόπαππα) και αποφοίτους της Σχολής μας (Γιώργο Αμούτζα, Βαγγέλη Κρανιώτη, Παντελή Αρουσαλίδη, Βαγγέλη Μάγειρο).

Το ίδιο καλοκαίρι παρουσίασε στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη (που έχει στη διάθεση της η Σχολή μας) την κωμωδία του Ρέυ Κούννεϋ ΔΩΡΟ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Μαριάννα Τουμασάτου, Γεράσιμο Γεννατά, Μάριο Αθανασίου κ.ά.

Προηγήθηκαν στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη:

Καλοκαίρι 2021: Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ του Εζέν Λαμπίς, σκην. Αλέξανδρος Κοέν, χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη, κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ (όλοι καθηγητές της Σχολής), βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Γαλάνη. Διανομή (οι απόφοιτοί μας): Μουράτ Αλί Κεχαγιά, Αλμάζα  Ελ Μασρί, Γιώργος Θωμάκος, Κώστας Κλάδης, Μαρία Κοσμάτου, Αντώνης Λουβιτάκης, Αντιγόνη Μακρή, Αλέξανδρος Μικέλης, Μάριος Σακκάς, Νίνα Σωτηροπούλου, Βαλεντίνη Ψεβεδούρου.

Την ίδια χρονιά: ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΠΙΤΙ του Κάρλο Γκολντόνι, διδασκαλία: Γιάννης Παρασκευόπουλος (καθηγητής της Σχολής). Διανομή (απόφοιτοί μας): Βλάχου Δ., Γιαννάκυρης Σ., Θεμελή Ε., Καρλιώτη Χ., Ματζίρης Π., Μπαϊρακταρίδης Θ., Μπαλάρη Σ., Μυτακοπούλου Μ., Νικολαΐδου Σ., Ντοκατζή Φ., Πάπιστα Ο., Παρασκευοπούλου Μ., Πατσακίδη Σ., Ποντσουκτσή Γ., Ταγταλενίδου Σ., Ταχτσίδου Μ., Τόττα Ε., Χριστοδούλου Ν.

Την ίδια χρονιά: ΑΣΤΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ (stand-up επιθεώρηση), σκηνοθεσία: Σταυριανός Κιναλόπουλος, διανομή: (απόφοιτοί μας) Ειρήνη Αγαθαγγέλου, Νίκος Αγγελάκης, Ελεάννα Αγγέλου, Ελεωνόρα Γιόκοτα, Ξένια Γουρούβα, Αλμάζα Ελ Μασρί, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Μαλίνα Κιναλοπούλου, Τζούλια Κοντογιάννη, Βασιλική Κουρμουλάκη, Παναγιώτης Λιόντος, Αντιγόνη Μακρή, Ελένη Μαρμάρου, Αλέξανδρος Κουκ, Δημήτρης Πνευματικός, Ελένη Σακκά, Αλεξάνδρα Στεργίου, Μάνος Σφυράκης, Δανάη Τούρλα.

Καλοκαίρι 2020: ΔΙΑΛΕΞΕ! βασισμένο στο θεατρικό έργο ΚΑΦΕΝΕΙΟ του Κάρλο Γκολντόνι, σκην. Αλέξανδρος Κοέν, χορογρ. Άννα Αθανασιάδη, σκηνικά-κοστούμια. Νίκος Χαρλαύτης (καθηγητές της Σχολής). Διανομή: (απόφοιτοί μας) Βαγγέλης Κακουριώτης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Σπυρούλα Κάιζερ, Μάρα Τζίμα, Έλενα Πιερίδου, Τίφανη Δανιήλ, Δημήτρης Γούλιος, Αλέξανδρος Κουκ.

Την ίδια χρονιά: ΣΕΞ-ΛΕΞΙΚΟΝ του Σπύρου Μιχαλόπουλου, σκηνοθεσία: Σταύρος Σβήγκος. Πρωταγωνιστούν: (απόφοιτοί μας) Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου.

Καλοκαίρι 2019 : Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ του Θόρντον Γουάιλντερ, σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας, Διανομή: (απόφοιτοί μας) Γιώργος Αμούτζας, Ήρα Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Τσελέπη, Δανάη Σταματοπούλου, Αναστασία Πασιά, Διονύσης Λάνης, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης αλλά και μετά το πτυχίο η σχολή ενημερώνει τους σπουδαστές και αποφοίτους μας για τις τρέχουσες ακροάσεις εξασφαλίζοντας την ποιότητα και την εγκυρότητα των επαγγελματικών τους προοπτικών.

Στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους σπουδαστές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν εκτός από το χώρο του θεάτρου και στο χώρο της τηλεόρασης έχουμε στενή συνεργασία με μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι σπουδαστές μας ενημερώνονται για ακροάσεις, στέλνουν βιογραφικά και φωτογραφίες, και συχνά επιλέγονται να συμμετάσχουν σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή.

Κεντρική φιλοσοφία μας είναι οι καθηγητές που διδάσκουν στον Ίασμο να είναι πάντοτε ενεργοί και δραστήριοι και να εμπλέκονται σε επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι καθηγητές μας, πολύ συχνά, να επιλέγουν μαθητές της Σχολής αλλά και μαθητές τους στις θεατρικές δουλειές στις οποίες συμμετέχουν.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής