ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΑΓΓΕΛΟΥ

Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ/ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Πρεμιέρα την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου για τη ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ (Μαρία Φον Τραπ) στο ΠΑΛΛΑΣ. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο απόφοιτος του ΙΑΣΜΟΥ και νέος μας καθηγητής Αργύρης Αγγέλου καθώς και οι απόφοιτοι της σχολής μας Ζέτα Δούκα και Νίκος Ιωαννίδης. Ευχόμαστε σε όλους μια όμορφη θεατρική χρονιά γεμάτη επιτυχίες.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ένα από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών θα παρουσιαστεί για άλλη μία φορά στην Ελλάδα, αρκετά χρόνια μετά την επιτυχημένη εμπορικά παραγωγή της Αλίκης Βουγιουκλάκη και της Ρούλας Πατεράκη. Αυτή τη φορά η «Μελωδία της ευτυχίας» δεν παίζεται στο «Θέατρο Αλίκη» αλλά στο γειτονικό «Παλλάς» φέρνοντας 45 άτομα επί σκηνής. Και ζωντανή, βεβαίως, ορχήστρα.
Την αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που το 1965 έγινε ταινία με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ για να κάνει ρεκόρ εισπράξεων και να αποσπάσει πέντε βραβεία Οσκαρ, στην ελληνική παραγωγή σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλου.

Περισσότερες πληροφορίες http://tospirto.net/theater/play/3450

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής