ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΑΛΕΙΦΟ & ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

OI ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΟΥΝΙΝΓΚ. Το έργο του Τέρενς Ράττιγκαν ανεβαίνει ξανά σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Θεωρείται και από τον ίδιο τον συγγραφέα του, τον Τέρενς Ράττιγκαν, το πιο αντιπροσωπευτικό της δημιουργικής του πορείας. Εμπνευσμένο από ένα πραγματικό πρόσωπο, από έναν κλασικό φιλόλογο που είχε ο ίδιος ο Ράττιγκαν ως μαθητής στο σχολείο, πραγματεύεται τη ζωή του Άντριου Κρόκερ-Χάρις, ενός κλασικού φιλολόγου που διδάσκει σε ένα τυπικό αγγλικό κολλέγιο, ο οποίος δεν είναι καθόλου αρεστός στους μαθητές, στους συναδέλφους του, ούτε καν στην ίδια του τη γυναίκα. Μια αυθόρμητη πράξη όμως καλοσύνης προερχόμενη από ένα παιδί, γίνεται η αφορμή για να αποκαλυφθούν οι περίπλοκες σχέσεις των ηρώων, οι οποίοι δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τη ζωή τους.

Συμμετέχουν οι νέοι μας καθηγητές Πέγκυ Σταθακοπούλου και Δημήτρης Καταλειφός στους οποίους ευχόμαστε καλή θεατρική σεζόν.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/play/2722

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής