ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β΄+Γ΄ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β΄+Γ΄ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, άλλη μια μέρα με σημαντική παρουσίαση για τον ΙΑΣΜΟ. Το τμήμα ΒΓ Απογευματινό παρουσίασε την ετήσια δουλειά του με τους καθηγητές υποκριτικής Δημήτρη Καταλειφό και Αλέξανδρο Μουντι και τις καθηγήτριες χορού και κίνησης Φρόσω Κορρού και Άννα Αθανασιάδη. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ. 

Λίγα λόγια για την παρουσίαση

Οι μαθητές του τμήματος ΒΓ Απογευματινό  παρουσίασαν τη ΒΕΓΓΕΡΑ του Ηλία Καπετανάκη σε ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ του κορυφαίου ηθοποιού και επί χρόνια καθηγητή της σχολής μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΥ. Παρουσίασαν επίσης ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη σε επιμέλεια του παλαιού μαθητή του Βασίλη Διαμαντόπουλου και επί πολλά πολλά χρόνια καθηγητή μας Αλέξανδρου Μούντι. Τέλος παρουσίασαν και δυο χορευτικά σε επιμέλεια Φρόσως Κορρού και Άννας Αθανασιάδη.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής