ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β΄+Γ΄ΠΡΩΙΝΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β΄+Γ΄ΠΡΩΙΝΟ

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 οι μαθητές του τμηματος ΒΓ Πρωινό παρουσίασαν μεταξύ άλλων την ετήσια δουλειά τους με τον καθηγητή υποκριτικής μας και επιτυχημένο σκηνοθέτη Αλέξανδρο Κοεν, το έργο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ του Ευγένιου Ιονέσκο. 

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο “Ρινόκερος” του Ευγένιου Ιονέσκο στέκεται η αφορμή για μια διερεύνηση πάνω σε κοινωνικά θέματα όπως ο ρατσισμός, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και οι ακραίες συμπεριφορές. Η παράσταση βασίζεται στο κείμενο του Ιονέσκο και παράλληλα δανείζεται ποιήματα, δημοσιογραφικά δημοσιεύματα, συνεντεύξεις και γεγονότα της εποχής μας, ώστε να ευαισθητοποιήσει τους θεατές πάνω σε οτιδήποτε αποκαλούμε διαφορετικό.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής