Ο ΣΠΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

14/12/2011
14/12/2011

Είμαστε πολύ περήφανοι σήμερα για τον καθηγητή μας κο Σπύρο Ευαγγελάτο. Είναι τιμή για εμάς που είναι κοντά μας.


Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2012. Θα διαδεχθεί τον Γεώργιο Κοντόπουλο, ο οποίος θα προεδρεύει την ερχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ακαδημίας γίνεται εκλογή μόνο αντιπροέδρου, ο οποίος την επόμενη χρονιά παίρνει τη θέση του προέδρου. Συνεπώς το 2013 στο τιμόνι του ανώτατου πνευματικού μας ιδρύματος θα βρεθεί ένας πολύπειρος άνθρωπος του θεάτρου.

Ν. Κ.-Ρ.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής