Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

22Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Μια ακρόαση. Ένα πρωινό άκρως φθινοπωρινό. Αγωνία και προσμονή σε τσουβάλια. Τα όνειρα νέων ανθρώπων στοιβάχτηκαν έξω από μια σχολή, έναν χώρο μυστηριακό. ΙΑΣΜΟΣ ή γιασεμί, βωμός δημιουργίας, άνθος έτοιμο να σε πλημμυρίσει ευωδιά, ελπίδα για ένα αύριο αλλιώτικο. Χιλιάδες στίχοι αραγμένοι τεχνηέντως σε μονολόγους, ποιήματα, τραγούδια.Μια κριτική επιτροπή και το εισιτήριο για έναν κόσμο ανήσυχο. «Ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει» λέει το άσμα. Με αγάπη, θα προσθέσω εγώ, για να έχει σημασία το αποτέλεσμα. Να έχουμε ΜΑΖΙ ένα όμορφο ταξίδι εύχομαι. Μεγάλη αγκαλιά…

Ανδρονίκη Τσατσαρώνη, πρωτοετής μαθήτρια του ΙΑΣΜΟΥ με το 22ο Πρόγραμμα Δραματουργικών Σπουδών για άνεργους νέους.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής