Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΧΑΣ

Σε μια χώρα που τα όνειρα των ανθρώπων βυθίζονται στην κρίση, η θέληση και ο στόχος σε συνδυασμό με το πάθος γίνονται οδηγός για να τα πραγματοποιήσουμε. Αυτά τα στοιχεία είναι τα βασικά για να γίνεις ηθοποιός και είναι αυτά που οι καθηγητές της σχολής προσπαθούν να μας μεταδώσουν. Στο ένα εξάμηνο που φοιτώ στη σχολή νιώθω πως πραγματικά κάνω αυτό που θέλω, για πρώτη φορά κάνω αυτό που θέλω, για πρώτη φορά έχω αυτό που χρειάζομαι, για πρώτη φορά νιώθω γεμάτος από γνώσεις στην υποκριτική, την κίνηση, στην δραματουργία. Κλείνοντας δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τους καθηγητές γι αυτά τα δώρα που μου προσφέρουν απλόχερα: την εμπειρία και τη γνώση τους…

Βασίλης Τριχάς, πρωτοετής μαθητής του ΙΑΣΜΟΥ

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής