Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ

Θεατρική και ποιητική μουσική. Το μάθημα της θεατρικής και ποιητικής μουσικής περιλαμβάνει: (1) Φωνητική. Προετοιμασία του σπουδαστή σε ο,τι αφορά την τεχνική της αναπνοής και της παραγωγής ήχου. Μια σειρά ασκήσεων που βοηθούν να γνωρίσει το σώμα μας πώς να διαχειρίζεται την εισπνοή και την εκπνοή στον λόγο και το τραγούδι. (2) Θεωρία. Το θεωρητικό σκέλος της μουσικής στο οποίο ο σπουδαστής μαθαίνει την ιστορία της θεατρικής μουσικής από την αρχαιότητα ως σήμερα, τις φόρμες και την εξέλιξη της θεατρικής και ποιητικής μουσικής, ανάλογα με το είδος του θεάτρου (π.χ. αρχαίο θέατρο-κωμωδία, τραγωδία-μπρεχτικό θέατρο, κλασσικό θέατρο κ.λπ.). Επίσης, μαθαίνουμε τη βασική σημειολογική και ρυθμική γραφή της μουσικής (ανάγνωση παρτιτούρας, ανάπτυξη εσωτερικού ρυθμού, ρυθμό και ήχο στο θεατρικό λόγο). (3) Ρεπερτόριο-Θεατρικό τραγούδι. Τη γνώση που παίρνουμε στα δύο προηγούμενα σκέλη της δουλειάς μας την εφαρμόζουμε μέσα στο σκέλος αυτό που είναι το θεατρικό τραγούδι αυτό καθ΄εαυτό. Δηλαδή, ρεπερτόριο χρήσιμο στην αναζήτηση εργασίας στο θέατρο και στην τηλεόραση. Ρεπερτόριο που καλύπτει όλα τα είδη της θεατρικής μουσικής όπως: ελληνικό τραγούδι (δημοτικό,ρεμπέτικο,λαϊκό,σύνγχρονη μουσική σκηνή) musical,το τραγούδι στο μπρεχτικό θέατρο, χορικά από αρχαίες  κωμωδίες – τραγωδίες, μπαλάντες,τραγούδια που αφορούν το ποιητικό θέατρο (μελοποιημένη ποίηση), rock, pop,κ.λπ. Όλα αυτά επιμερίζονται αναλογικά σε όλη τη διάρκεια  της τριετούς φοίτησης του σπουδαστή, ώστε, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή, να έχει αρκετά εφόδια να ξεχωρίσει μέσα από τον πλούτο των επιλογών του (π.χ. στις οντισιόν) και να μπορεί να ελέγχει τα εφραστικά του μέσα στη σκηνή.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025