Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Τελείωσε την Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Εργάστηκε ως ηθοποιός μέχρι το 1992, οπόταν στράφηκε κυρίως στην σκηνοθεσία.
Στο Εθνικό Θέατρο, στο Κ.Θ.Β.Ε., στο Μέγαρο Μουσικής, σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και στο ελεύθερο θέατρο έχει σκηνοθετήσει τα έργα: «Ο ήχος του όπλου» της Λ. Αναγνωστάκη, «Το φιόρο του λεβάντε» του Γ. Ξενόπουλου, «Η πόλη που πρίγκιπάς της ήταν ένα παιδί» του Α. ντε Μόντερλαν, «Το καινούριο σπίτι» και «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κ. Γκολντόνι, «Οι δύο ευγενείς από την Βερόνα» του Σαίξπηρ, «Μαύρη κωμωδία» του Π. Σάφερ, «Οι τρομεροί γονείς» του Ζ. Κοκτώ, «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χ. Σπηλιώτη, «Ο βασιλικός» του Α. Μάτεσι, «Μαχαίρι στην κότα» του Ντ. Χάρρουερ, «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, «Η σκηνή των θαυμάτων» του Θερβάντες (Όπερα Δωματίου του Γ. Κουρουπού).
Το 1995 παρουσίασε με τη Νέα Σκηνή Τέχνης, που ιδρύθηκε με δική του πρωτοβουλία, τη «Φιλονικία» του Μαριβώ. Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τη μόνιμη στέγη που απέκτησε ο θίασος το 1997, έχει επίσης σκηνοθετήσει τα έργα «Κοινός Λόγος» πάνω σε κείμενα από το ομώνυμο βιβλίο της Έλλης Παπαδημητρίου, «Βρομιά» του Ρ. Σναίντερ, «Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Λόρκα, «Δύο Θεοί» του Λ. Χρηστίδη, «Εδουάρδος Β΄» του Μάρλοου (Ηρώδειο, Ελληνικό Φεστιβάλ 2000), «Παίζοντας με τη φωτιά» του Στρίντεμπεργκ, «Τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ, «Τολμηρές πολαρόιντ» του Μ. Ρέιβενχιλ, «Ο γλάρος» του Τσέχωφ, «Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ» του Μάρτιν Μακντόνα, «Βόυτσεκ» του Μπύχνερ, «Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας» του Λ. Μπάιρφους,  «Τα κοκκινομπλέ πατίνια» του Στ. Τσιώλη, «Οθέλλος» του Σαίξπηρ (Ηρώδειο, Ελληνικό Φεστιβάλ 2006), «Καθόλου καλά» της Ούρσουλα Ράνι Σάρμα, «Motortown» του Σάιμον Στήβενς, «Εχθροί εξ αίματος» του Άρκα, «Σφαγείο» του Ιλάν Χατσόρ, «Τρωάδες» του Ευριπίδη, «Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ, «Stallerhof» του Φ. Ξ. Κράιτς, «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη (Επίδαυρος, Ηρώδειο – Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2012) και τέλος τα έργα «Τέσσερις αχτίδες συν μία ή Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη» των Ρ. Καπετανάκη και Β. Ρίσβα και «Ταξιδεύοντας με τον μπαμπά μου» του Β. Μαυρογεωργίου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Το 2008 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο Αλβανίας και σκηνοθέτησε τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη με Αλβανούς ηθοποιούς.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025