Ο ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΙΑΣΜΟ

Ο ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.

Ο προικισμένος και με μεγάλη εμπειρία Αλέξανδρος Κοεν αναλαμβάνει από αύριο να διδάξει υποκριτική τους πρωτοετείς μαθητές μας.

Έχει υπάρξει επί πολλά χρόνια καθηγητής στον ΙΑΣΜΟ και είμαστε χαρούμενοι που εντάσσεται και πάλι στο δυναμικό μας.

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Κοεν…

Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Ίασμος και συμμαθητής με τον Αλέξανδρο Μούντι και τη Μαρία Σολωμού, επίσης καθηγητές μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι κάθε φορά που στηρίζουμε και μας στηρίζουν οι απόφοιτοι μας.

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές σκηνοθεσίας στο Middlesex University του Λονδίνου (Master of Arts in Theatre Directing) και στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Μόσχας GITIS.
Παρακολούθησε την Πρώτη Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και σεμινάρια υποκριτικής με τη Νικαίτη Κοντούρη, την Άσπα Τομπούλη, τον Άλμπρεχτ Χίρχε κ.ά.
Ως ηθοποιός συμμετείχε στο θίασο της Μίρκας Παπακωνσταντίνου, ενώ ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με τους Πέμη Ζούνη, Γιάννη Ιορδανίδη, Νίκο Καραγέωργο, Γιάννη Μαργαρίτη, Θωμά Μοσχόπουλο, Άσπα Τομπούλη και Σταύρο Σ. Τσακίρη στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα, σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και σε ιδιωτικούς θιάσους. Σκηνοθέτησε τα έργα Ακρότητες του Γουίλλιαμ Μαστροσιμόνε (Θέατρο Επί Κολωνώ), Το μπλε παλτό του Νίκυ Σίλβερ (Πολυχώρος Six D.O.G.S.), Όχι για αηδόνια του Τεννεσσή Γουίλλιαμς (Θέατρο Αργώ), Πολύ κακό για το τίποτα του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ (Θέατρο Αργώ) Έρωτας και ραδιουργία του Φρήντριχ Σίλλερ (Θέατρο Επί Κολωνώ) και Η νύχτα της ιγκουάνα του Τεννεσσή Γουίλλιαμς (Θέατρο Αργώ). Μετέφρασε έργα των Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, Φρήντριχ Σίλλερ, Αντόν Τσέχωφ, Λουίτζι Πιραντέλλο, Ροζέ Βιτράκ, Τεννεσσή Γουίλλιαμς, Άρθουρ Μίλλερ, Πήτερ Σάφφερ, Γουίλλιαμ Μαστροσιμόνε, Τέρρυ Τζόνσον, Νίκυ Σίλβερ, Μάρτιν ΜακΝτόνα, Στήβεν Ντόλτζινοφ κ.ά. που παρουσιάστηκαν από το Θέατρο Τέχνης, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, ιδιωτικούς θιάσους και θεατρικές ομάδες.

Από το 2007 διδάσκει Υποκριτική και Αυτοσχεδιασμό στη Δραματική Σχολή Ίασμος.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα