Ο ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΙΑΣΜΟ

Ο ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.

Ο προικισμένος και με μεγάλη εμπειρία Αλέξανδρος Κοεν αναλαμβάνει από αύριο να διδάξει υποκριτική τους πρωτοετείς μαθητές μας.

Έχει υπάρξει επί πολλά χρόνια καθηγητής στον ΙΑΣΜΟ και είμαστε χαρούμενοι που εντάσσεται και πάλι στο δυναμικό μας.

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Κοεν…

Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Ίασμος και συμμαθητής με τον Αλέξανδρο Μούντι και τη Μαρία Σολωμού, επίσης καθηγητές μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι κάθε φορά που στηρίζουμε και μας στηρίζουν οι απόφοιτοι μας.

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές σκηνοθεσίας στο Middlesex University του Λονδίνου (Master of Arts in Theatre Directing) και στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης της Μόσχας GITIS.
Παρακολούθησε την Πρώτη Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και σεμινάρια υποκριτικής με τη Νικαίτη Κοντούρη, την Άσπα Τομπούλη, τον Άλμπρεχτ Χίρχε κ.ά.
Ως ηθοποιός συμμετείχε στο θίασο της Μίρκας Παπακωνσταντίνου, ενώ ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με τους Πέμη Ζούνη, Γιάννη Ιορδανίδη, Νίκο Καραγέωργο, Γιάννη Μαργαρίτη, Θωμά Μοσχόπουλο, Άσπα Τομπούλη και Σταύρο Σ. Τσακίρη στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα, σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και σε ιδιωτικούς θιάσους. Σκηνοθέτησε τα έργα Ακρότητες του Γουίλλιαμ Μαστροσιμόνε (Θέατρο Επί Κολωνώ), Το μπλε παλτό του Νίκυ Σίλβερ (Πολυχώρος Six D.O.G.S.), Όχι για αηδόνια του Τεννεσσή Γουίλλιαμς (Θέατρο Αργώ), Πολύ κακό για το τίποτα του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ (Θέατρο Αργώ) Έρωτας και ραδιουργία του Φρήντριχ Σίλλερ (Θέατρο Επί Κολωνώ) και Η νύχτα της ιγκουάνα του Τεννεσσή Γουίλλιαμς (Θέατρο Αργώ). Μετέφρασε έργα των Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, Φρήντριχ Σίλλερ, Αντόν Τσέχωφ, Λουίτζι Πιραντέλλο, Ροζέ Βιτράκ, Τεννεσσή Γουίλλιαμς, Άρθουρ Μίλλερ, Πήτερ Σάφφερ, Γουίλλιαμ Μαστροσιμόνε, Τέρρυ Τζόνσον, Νίκυ Σίλβερ, Μάρτιν ΜακΝτόνα, Στήβεν Ντόλτζινοφ κ.ά. που παρουσιάστηκαν από το Θέατρο Τέχνης, το Ανοιχτό Θέατρο, το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, ιδιωτικούς θιάσους και θεατρικές ομάδες.

Από το 2007 διδάσκει Υποκριτική και Αυτοσχεδιασμό στη Δραματική Σχολή Ίασμος.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής