ΟΛΟΣ Ο ΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΜΙΡΚΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ, ΦΡΟΣΩ ΚΟΡΡΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΜΑΣ

Υπάρχουν κάποιες παραστάσεις που δικαιούμαστε να πούμε οτι φέρουν ατόφια τη σφραγίδα του ΙΑΣΜΟΥ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την παράσταση Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ που ανεβάζουν η επί χρόνια συνεργάτιδα μας Μίρκα Παπακωνσταντίνου και ο καλλιτεχνικός μας διευθυντής και παλιός μαθητής της Μίρκας στον ΙΑΣΜΟ Αλέξανδρος Κοεν.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ του Φρύντριχ Ντύρρενματ παίζεται στο θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 7, Αθήνα) σε μετάφραση και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή της σχολής Αλέξανδρου Κοεν. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η επί χρόνια καθηγήτρια μας Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Την κίνηση επιμελείται η καθηγήτρια χορού και κίνησης του ΙΑΣΜΟΥ Φρόσω Κορρού.

Οι τριτοετείς μαθητές μας που θα συμμετάσχουν στην παράσταση είναι οι Δημήτρης Καστανιάς, Χαρά Αδαμίδου και Νίκος Ψημίτης ενω η Αλίκη Μπομποτά εκτελεί χρέη βοηθού σκηνοθέτη! Στην παράσταση συμμετέχουν και οι απόφοιτοι της σχολής Πέτρος Γούτης, Κυριάκος Μαρκάτος, Ρωμανός Μαρούδης και η Εύη Νταλούκα.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/play/3792

Καλή επιτυχία σε όλους!

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής