ΟΛΟΣ Ο ΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ/ ΚΥΜΒΕΛΙΝΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ, ΦΡΟΣΩ ΚΟΡΡΟΥ & ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΥΜΒΕΛΙΝΟΣ: H αινιγματική περιπετειώδης κωμωδία του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ που ανεβαίνει σύντομα στο θέατρο Εξαρχείων. Η παράσταση έχει έντονο πολύ έντονο άρωμα ΙΑΣΜΟΥ: Tη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο απόφοιτος της σχολής και καθηγητής υποκριτικής μας Αλέξανδρος Κοεν. Την κίνηση επιμελείται η καθηγήτρια χορού και κίνησης της σχολής Φρόσω Κορρού ενώ τη δραματολογική προσέγγιση κάνει η επίσης καθηγήτρια της σχολής Κατερίνα Διακουμοπούλου. Βοηθοί σκηνοθέτες είναι η απόφοιτη μας Αλίκη Μπομποτά και η παλιά μαθήτρια μας Ειρήνη Δρακοπούλου.

Η πρεμιέρα έγινε 14 Οκτωβρίου και οι παραστάσεις γίνονται κάθε Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο Κυμβελίνος, ο βασιλιάς της Βρετανίας, προορίζει την μοναχοκόρη του Ιννογένη για τον γιο της δεύτερης συζύγου του. Όταν η Ιννογένη εναντιώνεται και παντρεύεται τον Πόστουμο, ο Κυμβελίνος εξορίζει τον ανεπιθύμητο γαμπρό του. Στην εξορία του ο Πόστουμος θα στοιχηματίσει με τον Ιάκιμο, έναν Ιταλό τυχοδιώκτη, πως η Ιννογένη του είναι η πιστότερη γυναίκα στον κόσμο. Ο Ιάκιμος κάνει τα πάντα ώστε να την παρουσιάσει άπιστη, και ο Πόστουμος αποφασίσει να την εκδικηθεί. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει για την Ιννογένη και την υπηρέτρια της ένα γοητευτικό όσο και επικίνδυνο ταξίδι πνευματικής και συναισθηματικής ενηλικίωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-exarhion/kymvelinos/

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής