ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Οι εγγραφές για το Β εξάμηνο συνεχίζονται!

Όσοι ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε στο Β εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-2015 οι εγγραφές συνεχίζονται! Κάνοντας την εγγραφή σας (350 ευρω), παίρνετε τη σπουδαστική ταυτότητα (ατέλεια) που εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο σε θέατρα και εντάσσεστε στο μαθητολόγιο της σχολής.

Από την ίδια κιόλας ημέρα θα έχετε την ευκαιρία να εγκλιματιστείτε στη σχολή, να γνωρίσετε τους καθηγητές και τους συμμαθητές σας , να συμμετέχετε στα μαθήματα ως ενεργοί μαθητές έτσι ώστε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για το δεύτερο εξάμηνο που ξεκινάει άμεσα.

Καθηγητές της σχολής για το Β εξάμηνο, μεταξύ άλλων, είναι η Τάνια Τρύπη, η Μαρία Πρωτόπαππα, η Πέγκυ Σταθακοπούλου, o Δημήτρης Καταλειφός, η Άννα Μάσχα, η Ταμίλλα Κουλίεβα, ο Κώστας Φιλίππογλου, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Χρύσα Παππά, ο Χρήστος Λύγκας, ο Γιάννης Μετζικώφ όπως και οι απόφοιτοι του ΙΑΣΜΟΥ Μαρία Σολωμού, Αργύρης Αγγέλου, Αλέξης Γεωργούλης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Αλέξανδρος Κοεν και Αλέξανδρος Μουντι.

Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι εξής: Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία – Αγωγή Προφορικού Λόγου, Μουσική – Τραγούδι, Μουσικό Θέατρο, Κίνηση – Χορός – Σωματικό Θέατρο. Παράλληλα όμως, δίνουμε μέγιστη σημασία και στα τεχνικά και θεωρητικά μαθήματα (Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία, Μακιγιάζ, Κινηματογράφος, Ξιφασκία, Χειρισμός ακροάσεων κ.ά.) που είναι εξίσου σημαντικά για την ολοκλήρωση ενός ηθοποιού.

Υπενθυμίζουμε οτι πολλά Σάββατα τα παιδιά της σχολής, στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας, κάνουν μαθήματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για το πρώτο εξάμηνο στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας η Λυδία Κονιόρδου έκανε μάθημα αρχαίου δράματος, ο Λάκης Λαζόπουλος μάθημα κωμωδίας, ο Γιώργος Κιμούλης μάθημα υποκριτικής, η Ναταλία Δραγούμη μάθημα γύρω από το συναίσθημα, η Βίκυ Χαλιώτη μάθημα μακιγιαζ και ο Κωνσταντίνος Μπουμπούκης θεατρική ξιφασκία.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής