ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Αγαπητοί σπουδαστές καλή χρονιά! Επιτέλους έφτασε η στιγμή ν΄αρχίσουν τα μαθήματα. Η ριζική ανακαίνιση του κεντρικού πενταόροφου κτιρίου μας ολοκληρώθηκε, το πρόγραμμα σπουδών καταρτίστηκε, οι καθηγητές μας είναι έτοιμοι!
Στο κτίριο του Μεταξουργείου (Μαιζώνος 48) θα στεγαστούν όλοι οι σπουδαστές μας (Α,Β,Γ έτος) — με εξαίρεση τους σπουδαστές του προγράμματος Ανέργων που θα στεγαστούν στις εγκαταστάσεις της οδού Μπούσγου 20 (Πεδίον Άρεως). Η ώρα προσέλευσης για τους σπουδαστές των πρωινών τμημάτων είναι 12.00 και για τους σπουδαστές των απογευματινών τμημάτων είναι 16.00…

Είμαστε σίγουροι πως η φετινή χρονιά θα είναι συναρπαστική και δημιουργική για όλους! Καλή αρχή!…

Οι εγκαταστάσεις της σχολής μας στο Μεταξουργείο βρίσκονται στην οδό Μαιζώνος 48. Όσοι έρχεστε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην στάση του μετρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, έξοδος Δεληγιάννη (ανεβαίνοντας την οδό Χίου συναντάμε στο δεξί μας χέρι την οδό Μαιζώνος). Όσοι έρθετε με δικό σας μεταφορικό μέσο, στο τέρμα της οδού Αχαρνών με κατεύθυνση προς την Ομόνοια συναντάμε στο δεξί μας χέρι την οδό Μάγερ, διασχίζοντας την, (και αφού έχουμε περάσει την οδο Λιοσίων), συναντάμε δεξιά την οδό Μαιζώνος …

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής