ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Λίγα Λόγια…
Η εξοικείωση του παιδιού με το θέατρο γίνεται από μικρή ηλικία, αρέσκονται να παίζουν ρόλους, να αυτοσχεδιάζουν, να μιμούνται! Είναι βέβαιο πως το θέατρο συντελεί στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του παιδιού και στην ψυχο-πνευματική του ανάπτυξη, καλλιεργεί την ομαδικότητα την αλληλεπίδραση και την αυτογνωσία, προάγει την αμεσότητα την εκδραστικότητα και την επικοινωνία.

Με αυτούς τους στόχους η Ανώτερα Δραματική σχολή Ίασμος προσκαλεί παιδιά και εφήβους (από 5 έως 17 ετών) στον υπέροχο χώρο της υποκριτικής τέχνης.

Θα διδάσκονται:
Θεατρική αγωγή (αυτοσχεδιασμό, θεατρικό παιχνίδι, θέατρο της επινόησης).
Μουσική Αγωγή (τραγούδι, αγωγή του λόγου-ορθή προφορά των λέξεων, εκμάθηση ρυθμού-πολυρυθμίας).
Κινησιολογία (χορός, κινησιολογική έκφραση-ασκήσεις που απελευθερώνουν το σώμα και ενεργοποιούν τις αισθήσεις)
και Παντομίμα (μιμική τέχνη).

Οι καθηγητές είναι έμπειροι στον χώρο του Παιδικού θεάτρου και προσεκτικά επιλεγμένοι. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2020 και το διδακτικό έτος θα διαρκεί μέχρι τέλος Ιουνίου.

Τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών και θα λειτουργούν Σάββατο 12:00-16:00.

Στο τέλος κάθε περιόδου, θα παρουσιάζεται μια παράσταση με τη δουλειά των παιδιών, στο θερινό θέατρο “Λαμπέτη” που ανήκει στη δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ.

Στη διάρκεια της χρονιάς, σε τακτά χρονικά διαστήματα, επισκέπτονται τα τμήματα ως “guest” καθηγητές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες (ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι κ.λπ.)

Καλλιτεχνική Διεύθυνση ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΊΑΣΜΟΣ
κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ  12.00 ΜΕ 16.00

Περισσότερες πληροφορίες: Μάζωνος 48, Μετρό Μεταξουργείου | 210 5200096 | ath@iasmos.net | Μπούσγου 20, Αθήνα, Πεδίον Άρεως | 210 6411823

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής