ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Συγκεκριμένα στη Δραματική Σχολή Ίασμος στην Αθήνα τις εξετάσεις συντόνισαν η καλλιτεχνική
διευθύντρια Μίρκα Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία με τους καθηγητές υποκριτικής: Στέλιο Μάινα, Νίκο Διαμαντή, Αντώνη Λουδάρο,Φάνη Μουρατίδη, Μαρία Σολωμού, Βίκυ Βολιώτη, Μελέτη Ηλία, Χάρη Φραγκούλη, Γιώργο Νανούρη, Αλέξανδρο Κοέν, Γιώργο Ηλιόπουλο, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Αλέξανδρο Μούντι.
Στη Δραματική Σχολή Ίασμος στη Θεσσαλονίκη, τις εξετάσεις συντόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της σχολής «Υποκριτική στην κάμερα», Μανούσος Μανουσάκης.

Μπαίνοντας στο 37ο έτος λειτουργίας μας εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο όραμα του ιδρυτή μας, του κορυφαίου ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου και να εφαρμόζουμε όσα πολύτιμα μας δίδαξε. Με τη σιγουριά του παρελθόντος
αλλά και την ελπίδα του μέλλοντος νιώθουμε πως κάτι ευοίωνο
συμβαίνει στη Σχολή μας: νέες δυνάμεις, νέες σκέψεις, νέες προοπτικές για ακόμη πιο υψηλή κατάρτιση, ακόμη πιο ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις,
και φυσικά εντυπωσιακές παραγωγές στο θέατρο και την τηλεόραση.

Πάμε γερά, πάμε ψηλά – με όραμα και πίστη!

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής