ΜΕΛΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2020-21

Ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Καθηγητής υποκριτικής αυτοσχεδιασμού στην Ανωτέρα δραματική σχολή Ίασμος.
Αφότου αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν ξεκίνησε να εργάζεται αποκλειστικά στο θέατρο. Για αρκετά χρόνια υπήρξε ηθοποιός στην ομάδα του Θεόδωρου Τερζόπουλου στο θέατρο Αττις.
Έλαβε μέρος σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις με πιο χαρακτηριστικές τις συμμετοχές του στο αρχαίο δράμα Αίας τη σεζόν 2005-2006, Η τελευταία μάσκα τη σεζόν 2006-2007, Πέρσες την ίδια περίοδο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, όπως επίσης και οι παραστάσεις Κασσάνδρα, Βασιλιάς Ληρ και Κάρμεν.
Το 2003 επιλέχθηκε από τη σκηνοθέτη Πηγή Δημητρακοπούλου για έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά-εποχής Το Δέκα που βασιζόταν στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση. Τελικά έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο τη σεζόν 2007-2008 στο ρόλο του Γιώργου Λέφα. Μετά το τέλος της σειράς δεν ακολούθησε κάποια άλλη τηλεοπτική συμμετοχή μέχρι Το σόι σου ωστόσο το 2008 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στη ταινία Το Φάντασμα.
Ακολούθησαν κι άλλες συμμετοχές στο θέατρο και συγκεκριμένα στις παραστάσεις Wonderland, Ο θάνατος του Δαντόν, Ερωτόκριτος, Ο επιθεωρητής και Πλούτος από το 2010 μέχρι το 2014. Το 2012 έκανε τη δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά στην ταινία μικρού μήκους It’s ok my friend! έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το 2014, επιλέχθηκε για τον ρόλο του Σάββα Τριανταφύλλου στη κωμική σειρά του Alpha Το σόι σου
Παράλληλα με τη σειρά, συνέχισε και την παρουσία του στο θέατρο.
Τη σεζόν 2014-2015 έπαιξε στις παραστάσεις Η ύπαρξη του Βόυτσεκ και Γράμματα αγάπης στον Στάλιν ενώ ακολούθησαν οι παραστάσεις Άννα Καρένινα στο Εθνικό Θέατρο, Αδελφοί Καραμάζοφ, Για μια ανάσα, Το χαμένο πετράδι της γνώσης, Στέλιος Καζαντζίδης – Η ζωή του όλη και άλλες. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του τη σεζόν 2018-2019 στην παράσταση Οι Μάγισσες της Σμύρνης στο Θέατρο Παλλάς. Πέραν της παρουσίας του στο θέατρο συμμετείχε και σε έργα στον κινηματογράφο. Το 2015 έλαβε μέρος στην ταινία μικρού μήκους Κβάντο. Το 2017 πρωταγωνίστησε στις ταινίες The Bachelor 2 και Τζαμάικα. Το 2018 ακολούθησε το τρίτο μέρος της ταινίας Bachelor, The Bachelor 3, στο οποίο είχε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σειράς Το σόι σου υπέγραψε και πάλι συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Κρατάς Μυστικό; που προβλήθηκε τη σεζόν 2019-2020, για τον ρόλο του Αριστείδη Μιχαλούδη.
Τη σεζόν 2020-2021 πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΕΡΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια», μαζί με την απόφοιτο της σχολής μας  Κατερίνα Παπουτσάκη..

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής