ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ

09/01/2012

Μαρία Σολωμού – Νίκος Μουτσινάς
«Έχουμε ζήσει πολλά μαζί»
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία στο αμφιθέατρο της δραματικής σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου, συναντιούνται ξανά φέτος τον χειμώνα, στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα, ως συμπρωταγωνιστές πλέον στην παράσταση Ψέκασα την Ελίζα.
Τι θυμάστε από την πρώτη σας συνάντηση ως σπουδαστές στη δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου;
Μαρία: Στη σχολή δεν ήμασταν στο ίδιο τμήμα, αλλά κάναμε παρέα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προσέξει κανείς τον Νίκο, γιατί ακόμα και στην καφετέρια έδινε σόου. Στενοχωριόμουν όταν στην αρχή έβλεπα ότι τον είχε απορροφήσει η παρουσίαση, αλλά ο Νίκος δεν είναι από τους ανθρώπους που θα τα παρατήσουν εύκολα. Θα το παλέψει όσο περισσότερο μπορεί. Όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε για την Ελίζα, του απάντησα ότι έχω κλείσει να παίξω σε άλλη παράσταση, με αποτέλεσμα να με βρίσει και να μου το κλείσει στα μούτρα. Έναν μήνα μετά συναντηθήκαμε τυχαία στο Κολωνάκι και μου πρότεινε να πιούμε καφέ. Λίγο πριν φύγω, μου είπε ότι η παράσταση τελικά θα παίζεται Δευτερότριτα, οπότε του λέω: «Στείλε μου το έργο να το διαβάσω». Όταν το διάβασα, κατουρήθηκα στα γέλια και είπα: «Θα το κάνω!».

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα