ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ

09/01/2012

Μαρία Σολωμού – Νίκος Μουτσινάς
«Έχουμε ζήσει πολλά μαζί»
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους γνωριμία στο αμφιθέατρο της δραματικής σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου, συναντιούνται ξανά φέτος τον χειμώνα, στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα, ως συμπρωταγωνιστές πλέον στην παράσταση Ψέκασα την Ελίζα.
Τι θυμάστε από την πρώτη σας συνάντηση ως σπουδαστές στη δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου;
Μαρία: Στη σχολή δεν ήμασταν στο ίδιο τμήμα, αλλά κάναμε παρέα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προσέξει κανείς τον Νίκο, γιατί ακόμα και στην καφετέρια έδινε σόου. Στενοχωριόμουν όταν στην αρχή έβλεπα ότι τον είχε απορροφήσει η παρουσίαση, αλλά ο Νίκος δεν είναι από τους ανθρώπους που θα τα παρατήσουν εύκολα. Θα το παλέψει όσο περισσότερο μπορεί. Όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε για την Ελίζα, του απάντησα ότι έχω κλείσει να παίξω σε άλλη παράσταση, με αποτέλεσμα να με βρίσει και να μου το κλείσει στα μούτρα. Έναν μήνα μετά συναντηθήκαμε τυχαία στο Κολωνάκι και μου πρότεινε να πιούμε καφέ. Λίγο πριν φύγω, μου είπε ότι η παράσταση τελικά θα παίζεται Δευτερότριτα, οπότε του λέω: «Στείλε μου το έργο να το διαβάσω». Όταν το διάβασα, κατουρήθηκα στα γέλια και είπα: «Θα το κάνω!».

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής