ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ LIFE

Είναι ωραίο να διαβάζουμε συνέντευξεις καθηγητών της σχολής στις οποίες αναδεικνύουν οχι μόνο την καλλιτεχνική τους δράση αλλά και την οντότητα τους εντός του κοινωνικού γίγνεσθαι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μαρία Πρωτόπαππα. Διαβάζουμε από συνέντευξη της στο ΕΘΝΟΣ LIFE:

“Όσο κλείνουμε τα μάτια μας και δεν καταλαβαίνουμε με ποιόν συντασσόμαστε, ποιον εξυπηρετούμε, δεν θα βγούμε από αυτό που μας συμβαίνει… Δεν ξέρουμε ποιοί είμαστε. Δεν υπάρχει κανείς αθώος. Τα παιδιά είναι αθώα. Οι ενήλικες δεν είμαστε. Η παραμικρή μας επιλογή είναι ψήφος προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι ευθύνη. Λειτουργούμε πολύ τυχαία, ανέμελα. Δεν έχουμε ενηλικιωθεί ως κοινωνία”…

Και συνεχίζει: […] Είμαι πεσιμίστρια γιατί είναι πιο ασφαλές. Ο πεσιμιστής προσέχει περισσότερο. Δεν κλείνει τα μάτια του. […] Κάτι που αδειάζει θα ξαναγεμίσει. Υπάρχει ο κυματισμός, ο κύκλος, η αλλαγή, μέσα από τα οποία μαθαίνει κανείς. Το θέμα είναι να επιβιώσει και να γίνει σοφότερος στο ταξίδι της ζωής του. Πιστεύω στη φύση και τους νόμους της, στη δύναμη και τη νομοτέλεια του σύμπαντος. Και της ζωής. […] Όταν έρχεται ο έρωτας στη ζωή μου δεν του αντιστέκομαι. Τον καλωσορίζω, γιατί είναι ένα φως, ένα ξύπνημα των αισθήσεων. Μέσα από τον έρωτα ξαναγεννιέμαι…

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής