ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΣΚΕΥΗ/ GREXIT

Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε τον Κίμωνα Δούση και την Αφροδίτη Ματκάρη που αποφοίτησαν μόλις πέρσι από τη σχολή προσκεκλημένους στην εκπομπή ΕΡΤ ΑRT να παρουσιάζουν την παράσταση GRexit που έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει η ίδια η Αφροδίτη! Ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ απ’ ολους μας! Για όσους θέλουν να δουν τη συζήτηση, μετά το 24′, στο http://webtv.ert.gr/katigories/politismos/24noe2015-art-ert/.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο GRexit είναι σε κείμενο και σκηνοθεσία της μαθήτριας μας Αφροδίτης Ματκάρη πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 28 ομάδες συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στο Φεστιβάλ 28 έργων τρόμου που διοργάνωνε το θέατρο Παραμυθίας και υποστηριζόταν από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων/ Σεναριογράφων Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών. Στην παράσταση παίζουν οι επίσης απόφοιτοι της σχολής Κίμωνας Δούσης, Παναγιώτης Καμπούρης, Ιωάννα Κοσσένα, Ελένη Μαστρολέων, Αφροδίτη Ματκάρη και Άννα Χαραλάμπους. Όλοι τους μας τιμούν με την πορεία και τις επιτυχίες τους!

Το GRexit θα παίζεται από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 19.00 στο θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Γκάζι. 

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ απόλους μας!

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής