ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ (ΟΜΑΔΑ START) ΣΤΟ 1ST ATHENS COMEDY FESTIVAL 2015

ΤΗΕ IRISH BASTARD (Ο νόθος από την Ιρλανδία) λέγεται η κωμωδία που ανέβασαν φέτος πέντε μαθητές του ΙΑΣΜΟΥ κι ένας απόφοιτος μας. Πρόκειται για την θεατρική ομάδα StART που τον περασμένο Ιούνιο έλαβε μέρος στο 1o Scratch Festival του τεχνοχώρου Cartel φτάνοντας στην τρίτη θέση ανάμεσα σε δώδεκα συμμετοχές. Η ομάδα αυτή, που μάλλον είναι γεννημένη να κερδίζει, φέτος ήρθε πρώτη στο 1st Athens Comedy Festival 2015 που διοργάνωσε ο πολυχώρος Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού στο Γκάζι.

Ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στους μαθητές μας Έφη Θεοφανίδου, Ντενίζ Κούτση, Αντώνη Σαριγιάννη, Στράτο Σαριγιάννη, Μάριο Σακκά (Marios Sakkas) και στον απόφοιτο μας Γιώργο Χατζηκυριάκο που έγραψε και σκηνοθέτησε την παράσταση.

Τις θερμότερες ευχές μας για ανάλογη συνέχεια. Μας κάνουν περήφανους με τις διακρίσεις τους…

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής