ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΥΔΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ CASTING Η ΜΙΑ AUDITION

Η Λυδία Γεωργανά είναι νέο μέλος της οικογένειας του ΙΑΣΜΟΥ. Το μάθημα της έχει να κάνει με το πώς πρέπει να προετοιμάζεται ένας ηθοποιός για ένα casting ή μια audition. “Ένας ηθοποιός είναι κάτι παραπάνω από έναν ελεύθερο επαγγελματία, είναι μια ολόκληρη εταιρία ο ίδιος. Το μάθημα που κάνουμε δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να το συνειδητοποιήσει και να αρχίσει να δουλεύει σύμφωνα με αυτό. Προπόνηση, τριβή, γνώση του πως σκέφτεται ο casting director, πρακτικές ασκήσεις μπροστά στην κάμερα, συνθήκες casting, ασκήσεις ετοιμότητας και ψυχραιμίας είναι μερικά από τα θέματα που μας απασχολούν κατά την διάρκεια του μαθήματος στην τάξη… μας λέει χαρακτηριστικά!

Σύντομο βιογραφικό Λυδίας Γεωργανά
Bραβευμένη σκηνοθέτης, casting director και coach ηθοποιών. Γεννημένη στην Αθήνα και μητέρα δύο μικρών παιδιών έχει ζήσει και σπουδάσει 3d animation & σκηνοθεσία σε Αθήνα και Βερολίνο (DFFB) ενώ έχει δουλέψει στο θέατρο της Βόννης με τον Werner Schroeter. Στην Ελλάδα έχει σκηνοθετήσει και παράγει από video clip μέχρι και το making of της Πολίτικης Κουζίνας, ενώ το 2007 η μικρού μήκους ταινία της « The wok» πήρε κινηματογραφική διανομή κατόπιν βραβεύσεων! Στον τομέα του casting έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στις διεθνή παραγωγές “Πολίτικη Κουζίνα” του Τάσου Μπουλμέτη, “A tout de suite” του Benoit Jacquot , “Bourek” του Vladan Nikolic και “Ein Sommer in Griechenland” παραγωγή του ZDF, σκηνοθεσία του Yorgo Papavassiliou. Έχει οργανώσει workshop υποκριτικής, έχει κάνει σεμινάρια με θέμα «Προετοιμασία για μια audition και ένα casting”και από το 2011 έως και το 2013 αναλαμβάνει ως σύμβουλος-προπονήτρια την καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθοδήγηση και προπόνηση επαγγελματιών και μη, ενηλίκων και παιδιών που ασχολούνται με την υποκριτική μέσα από μια σειρά διαδικασιών. Τις ελεύθερες τις ώρες φωτογραφίζει ώς χόμπυ καλλιτέχνες και ηθοποιούς!

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα