ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΛΥΔΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ CASTING Η ΜΙΑ AUDITION

Η Λυδία Γεωργανά είναι νέο μέλος της οικογένειας του ΙΑΣΜΟΥ. Το μάθημα της έχει να κάνει με το πώς πρέπει να προετοιμάζεται ένας ηθοποιός για ένα casting ή μια audition. “Ένας ηθοποιός είναι κάτι παραπάνω από έναν ελεύθερο επαγγελματία, είναι μια ολόκληρη εταιρία ο ίδιος. Το μάθημα που κάνουμε δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να το συνειδητοποιήσει και να αρχίσει να δουλεύει σύμφωνα με αυτό. Προπόνηση, τριβή, γνώση του πως σκέφτεται ο casting director, πρακτικές ασκήσεις μπροστά στην κάμερα, συνθήκες casting, ασκήσεις ετοιμότητας και ψυχραιμίας είναι μερικά από τα θέματα που μας απασχολούν κατά την διάρκεια του μαθήματος στην τάξη… μας λέει χαρακτηριστικά!

Σύντομο βιογραφικό Λυδίας Γεωργανά
Bραβευμένη σκηνοθέτης, casting director και coach ηθοποιών. Γεννημένη στην Αθήνα και μητέρα δύο μικρών παιδιών έχει ζήσει και σπουδάσει 3d animation & σκηνοθεσία σε Αθήνα και Βερολίνο (DFFB) ενώ έχει δουλέψει στο θέατρο της Βόννης με τον Werner Schroeter. Στην Ελλάδα έχει σκηνοθετήσει και παράγει από video clip μέχρι και το making of της Πολίτικης Κουζίνας, ενώ το 2007 η μικρού μήκους ταινία της « The wok» πήρε κινηματογραφική διανομή κατόπιν βραβεύσεων! Στον τομέα του casting έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στις διεθνή παραγωγές “Πολίτικη Κουζίνα” του Τάσου Μπουλμέτη, “A tout de suite” του Benoit Jacquot , “Bourek” του Vladan Nikolic και “Ein Sommer in Griechenland” παραγωγή του ZDF, σκηνοθεσία του Yorgo Papavassiliou. Έχει οργανώσει workshop υποκριτικής, έχει κάνει σεμινάρια με θέμα «Προετοιμασία για μια audition και ένα casting”και από το 2011 έως και το 2013 αναλαμβάνει ως σύμβουλος-προπονήτρια την καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθοδήγηση και προπόνηση επαγγελματιών και μη, ενηλίκων και παιδιών που ασχολούνται με την υποκριτική μέσα από μια σειρά διαδικασιών. Τις ελεύθερες τις ώρες φωτογραφίζει ώς χόμπυ καλλιτέχνες και ηθοποιούς!

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής