ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΤΖΙΚΩΦ/ ΜΑΚΕΤΕΣ

Κάθε χρόνο οι μαθητές του ΙΑΣΜΟΥ, στα πλαίσια του μαθήματος σκηνογραφίας με τον Γιάννη Μετζικώφ, κάνουν μια εργασία – κατασκευή μακέτας. Ρωτήσαμε, λοιπόν, τον καταξιωμένο ζωγράφο, σκηνογράφο και ενδυματολόγο σχετικά με αυτή τη διαδικασία και μας απάντησε:
Η σκηνογραφική μας προσπάθεια, τη χρονιά που μας πέρασε, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, τέτοια που ειλικρινά ξάφνιασαν τους πάντες με την πρωτοτυπία, την ατμόσφαιρα, τη δύναμη και το συναίσθημα που οι σπουδαστές μας κατάφεραν να περάσουν στις δουλειές τους.
Πολλές από αυτές ήταν πραγματικά εκπληκτικές!
Κάποιες στιγμές, βλέποντας αυτές τις εργασίες, αλλά και πάνω από όλα, το κέφι και το ολόψυχο δόσιμο που κατέθεσαν οι σπουδαστές μέχρι να τις ολοκληρώσουν, λες με όλη σου τη καρδιά, άξιζε τον κόπο, άξιζαν οι ατέλειωτες ώρες που αφιερώθηκαν μέχρι να βγουν αυτές οι εικόνες έξω, μέχρι να βρεθούμε μπροστά σ΄αυτό το αποτέλεσμα!!
Πάντα, είχα βαθιά πεποίθηση ότι η ορμή της νιότης περιέχει τις γοητευτικότερες ανατροπές και εν προκειμένω, μέσα από όλον αυτό τον διάλογο, όπως εγώ θέλω να ορίζω τη διδασκαλία, πιστέψτε με ένοιωσα ότι πήρα και γω αντίστοιχα πράγματα από τους μαθητές μου και διδάχτηκα από την αυθόρμητη, πηγαία και συχνά αιρετική τους κατάθεση.
Είμαι σίγουρος ότι η φετινή χρονιά θα είναι γεμάτη από μια τέτοια δημιουργική σκέψη!
Γιάννης Μετζικωφ
Στη φωτογραφία βλέπετε μακέτες των παιδιών που διακοσμούν τη σχολή μας…

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής