ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΓΛΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016 - 2017

Από εδώ και πέρα σταδιακά θα σας ανακοινώνουμε τους καθηγητές με τους οποίους ανανεώνουμε τη συνεργασία αλλά και τις μεταγραφές μας. Έχουμε την πιο πλήρη ομάδα καθηγητών και να είστε σίγουροι πως και φέτος δεν θα σας απογοητεύσουμε!

Ο Κώστας Φιλίππογλου είναι επί χρόνια συνεργάτης του ΙΑΣΜΟΥ και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε για μια ακόμη χρονιά την παρουσία στον ΙΑΣΜΟ ενός διεθνούς εμβέλειας ηθοποιού και σκηνοθέτη!

Περιγραφή μαθήματος
Σκοπός του μαθήματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τις τεχνικές του σωματικού – δημιουργικού θεάτρου και με το “Devised Theatre”- Θέατρο της επινόησης, που δίνει έμφαση στην θεατρική δημιουργία, μέσα από ένα συλλογικό τρόπο δουλειάς. Στόχος μας είναι, η εξοικείωση των συμμετεχόντων με αυτές τις τεχνικές, προκειμένου να τις αξιοποιήσουν στην σκηνή ή/και τις θεατρικές τους ομάδες. Κάθε μέρα θα επικεντρώνεται σε ένα θέμα για δουλειά και ανάλυση και θα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση ενός θεατρικού δρώμενου (αυτοσχεδιαστικού ή από σκηνή θεατρικού έργου), από τους συμμετέχοντες. Κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει: 1) σωματικές και θεατρικές ασκήσεις, 2) «εργαλεία» για να παράγονται αυτοσχεδιασμοί εύκολα και αβίαστα και 3) την παρουσίαση της δουλειάς των γκρουπ, των θεατρικών δρώμενων που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες μόνοι τους, με τις προτάσεις του εμψυχωτή όπου χρειάζεται. Μετά θα ακολουθεί συζήτηση και ανάλυση των όσων προηγήθηκαν. Φυσικά όλα αυτά θα γίνουν μέσα σε ένα κλίμα χαράς και παιγνιδιού, που είναι βασικά στοιχεία του δημιουργικού θεάτρου.Το όνειρο όλων μας είναι να δημιουργήσουμε ένα θέατρο λιγότερο ανιαρό, μη κατεστημένο, μη θνησιμαίο. Ένα θέατρο που στηρίζεται στο παιγνίδι, στη διαθεσιμότητα των ατόμων και στην εμπιστοσύνη στην ομάδα. Στοιχεία απαραίτητα για την θεατρική τέχνη.

Πατήστε https://www.youtube.com/watch?v=n61LZ06U8Tw για να τον δείτε να διδάσκει!

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα