ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Περιεχόμενα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η τρέχουσα σπουδαστική χρονιά (2023-2024) ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου. Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα 1η  Ιουλίου θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για όλες τις ανώτερες δραματικές σχολές, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ένα αξιόλογο επιτελείο καθηγητών του ΙΑΣΜΟΥ με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαδικασία αυτή θα οδηγήσει με ασφάλεια και γνώση τους υποψήφιους ως τις τελικές τους εξετάσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν μονολόγους από θεατρικά έργα που καλύπτουν όλο το ρεπερτόριο:

Επίσης θα διδαχθούν

Σημειώνουμε ότι για την εισαγωγή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είναι απαραίτητη η παρουσίαση ενός μονολόγου από κλασικό κείμενο ή από αρχαίο δράμα (τραγωδία ή κωμωδία) και στις δύο φάσεις της εξέτασης.

Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) – δίνοντας τη δυνατότητα στον σπουδαστή να παρακολουθήσει όσους μήνες ο ίδιος επιλέξει, αναλόγως της εξέλιξης του και της διαθεσιμότητάς 

Προγραμμα διδασκαλιασ

Η προετοιμασία περιλαμβάνει τρία (3) τετράωρα την εβδομάδα:

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (14:00-18:00) καθώς και τις πρόβες που απαιτούνται για τις ανάγκες του μαθήματος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε καθημερινά 10:00 – 22:00, στο 2105200096.

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Όπως κάθε χρόνο, η περσινή καλοκαιρινή προετοιμασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Να τονίσουμε πως σε περίπτωση επιτυχίας στις εξετάσεις του Εθνικού Θεάτρου ή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος η εγγραφή επιστρέφεται, σε όσους έχουν κάνει ήδη εγγραφή στο Πρώτο Έτος της σχολής μας.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ

Οι σπουδαστές μας μετά την εγγραφή τους αποκτούν ατέλεια (σπουδαστική ταυτότητα για την έκδοση δωρεάν ή μειωμένου εισιτηρίου σε θεατρικές παραστάσεις).

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ:

  ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

  ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

  Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

  καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

  2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

  3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

  ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

  1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

  2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

  3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

  4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

  5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

  Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα