Περιεχόμενα
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2025-26
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2025-26 ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Η τρέχουσα σπουδαστική χρονιά (2025-26) ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για όλες τις ανώτερες δραματικές σχολές, του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ένα αξιόλογο επιτελείο καθηγητών του ΙΑΣΜΟΥ με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαδικασία αυτή θα οδηγήσει με ασφάλεια και γνώση τους υποψήφιους ως τις τελικές τους εξετάσεις.
Τα εντατικά μαθήματα της καλοκαιρινής προετοιμασίας καλύπτουν όλη την γκάμα αναγκών για τους υποψήφιους σπουδαστές του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και όλων των δραματικών σχολών – συμπεριλαμβανομένων του Εθνικού Θεάτρου και του Κ.Θ.Β.Ε. Με σαράντα και πλέον χρόνια εμπειρίας ο ΙΑΣΜΟΣ οργανώνει ταχύρρυθμα μαθήματα, όπου όλοι οι υποψήφιοι προετοιμάζουν μονολόγους αρχαίου δράματος, κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου – ελληνικών και ξένων έργων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, απαγγελίας ποιήματος, ορθοφωνία, τοποθέτηση φωνής – τραγούδι και στοιχειωδών γνώσεων δραματολογίας. Ένα εκλεκτό επιτελείο καθηγητών της σχολής μας, αναλαμβάνει να οδηγήσει τους υποψήφιους από το πρώτο βήμα έως τη μέρα των εξετάσεων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οι συμμετέχοντες θα προετοιμάσουν μονολόγους από θεατρικά έργα που καλύπτουν όλο το ρεπερτόριο:
- αρχαίο δράμα
- κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο
- ελληνικά και ξένα κείμενα
Επίσης θα διδαχθούν
- ορθοφωνία
- φωνητική
- αυτοσχεδιασμό
- ανάλυση και απαγγελία ποιήματος
- στοιχειώδεις γνώσεις δραματολογίας
Σημειώνουμε ότι για την εισαγωγή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου θα χρειαστείτε:
1) ένα μονόλογο από θεατρικό κείμενο του παγκόσμιου ρεπερτορίου από την αρχαιότητα έως σήμερα
2) ένα αφηγηματικό απόσπασμα από λογοτεχνικό κείμενο
3) ένα ποίημα
4) ένα τραγούδι, εκ των οποίων το ένα θα ζητηθεί από την επιτροπή.
Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο των εξετάσεων του Εθνικού, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ομαδικά εργαστήρια, των οποίων η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.
Επίσης θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ομαδικό αυτοσχεδιασμό λόγου, κίνησης και δημιουργικής έκφρασης που θα βασίζεται στους μονολόγους του πρώτου σταδίου.
Το δεύτερο στάδιο επίσης περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, στην οποία θα ζητηθεί η ανάπτυξη ενός θέματος, που θα συνδυάζει την προσωπική άποψη και την κριτική σκέψη με στοιχειώδεις γνώσεις της ιστορίας του θεάτρου και της λογοτεχνίας.
Στις εξετάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
οι συμμετέχοντες οφείλουν να παρουσιάσουν:
1) δυο (2) μονολόγους εκ των οποίων ο ένας πρέπει να είναι Αρχαίο Δράμα τραγωδία ή κωμωδία
2) ένα ποίημα της αρεσκείας τους
3) ένα τραγούδι δικής τους επιλογής
4) και για τον αυτοσχεδιασμό πρέπει να έχουν προετοιμάσει έναν δικής τους επιλογής.
Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει τους τέσσερις καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) – δίνοντας τη δυνατότητα στον σπουδαστή να παρακολουθήσει όσους μήνες ο ίδιος επιλέξει, αναλόγως της εξέλιξης του και της διαθεσιμότητας.
Πληροφορίες εγγραφής: Αρμένη Βραϊλα 22, Πεδίον Άρεως
Τηλέφωνα επικοινωνίας
210 5200096
210 6411823
mail : ath@iasmos.net
Προγραμμα διδασκαλιασ
Η προετοιμασία περιλαμβάνει τρία (3) τετράωρα την εβδομάδα:
Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή πρωινό τμήμα 14.00-18.00 καθώς και τις πρόβες που απαιτούνται για τις ανάγκες του μαθήματος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε καθημερινά 10:00 – 20:00, στο 2105200096 , 2106411823.
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ
Δείτε τους καθηγητές του τρέχοντος έτους στο link
https://shorturl.at/YyZK6