ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2012

22/04/2012


Οι εγγραφές για την καλοκαιρινή προετοιμασία των εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων φορέων όπως Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Βορείου Ελλάδος κ.α, άρχισαν.

Οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν στην γραμματεία της σχολής αίτηση εγγραφής με φωτοτυπία επικυρωμένη απολυτηρίου λυκείου και φωτοτυπία επικυρωμένη δελτίου ταυτότητος.  Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τον μήνα Μάιο, σχετικά με τα δίδακτρα.

Αρχές Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και μια αίτηση συμμετοχής στην γραμματεία του Υπουργείου Πολιτισμού, επί της οδού Μπουμπουλίνας, (στο ισόγειο-γραφείο Πρωτοκόλλου) καταθέτοντας φωτοτυπία επικυρωμένη απολυτηρίου λυκείου και φωτοτυπία επικυρωμένη δελτίου αστυνομικής ταυτότητος. Θα παραλάβουν τον αριθμό πρωτοκόλλου το οποίο θα το έχουν μαζί τους την ημέρα των εξετάσεων, καθώς και  την αστυνομική τους ταυτότητα.

Τα μαθήματα της καλοκαιρινής προετοιμασίας γίνονται μετά το τέλος των εσωτερικών εξετάσεων της σχολής ( τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου). Η διάρκεια της προετοιμασίας είναι τουλάχιστον δύο μήνες (κανονικά τα μαθήματα συνεχίζονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου). Οι συμμετέχοντες εργάζονται στα εξής:
2 έως 4 μονολόγους από το διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο       

2 ποιήματα,  Ελλήνων ποιητών                                                   

2 τραγούδια,  Ελλήνων συνθετών ή τραγουδοποιών                

Αυτοσχεδιασμός σε άγνωστα θεατρικά, λογοτεχνικά κείμενα και όχι μόνο

Για τις εν λόγω εξετάσεις χρειάζονται ένας έως δύο θεατρικοί μονόλογοι, ένα ποίημα, ένα τραγούδι και αυτοσχεδιασμός.

Οι εξετάσεις διενεργούνται αρχές Σεπτεμβρίου και οι συμμετέχοντες μαθαίνουν την ακριβή ημερομηνία εξέτασης και τον χώρο που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις , στο τέλος του Αυγούστου, μετά από σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού, η από την γραμματεία της σχολής μας.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα