ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2012

22/04/2012


Οι εγγραφές για την καλοκαιρινή προετοιμασία των εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων φορέων όπως Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Βορείου Ελλάδος κ.α, άρχισαν.

Οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν στην γραμματεία της σχολής αίτηση εγγραφής με φωτοτυπία επικυρωμένη απολυτηρίου λυκείου και φωτοτυπία επικυρωμένη δελτίου ταυτότητος.  Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τον μήνα Μάιο, σχετικά με τα δίδακτρα.

Αρχές Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και μια αίτηση συμμετοχής στην γραμματεία του Υπουργείου Πολιτισμού, επί της οδού Μπουμπουλίνας, (στο ισόγειο-γραφείο Πρωτοκόλλου) καταθέτοντας φωτοτυπία επικυρωμένη απολυτηρίου λυκείου και φωτοτυπία επικυρωμένη δελτίου αστυνομικής ταυτότητος. Θα παραλάβουν τον αριθμό πρωτοκόλλου το οποίο θα το έχουν μαζί τους την ημέρα των εξετάσεων, καθώς και  την αστυνομική τους ταυτότητα.

Τα μαθήματα της καλοκαιρινής προετοιμασίας γίνονται μετά το τέλος των εσωτερικών εξετάσεων της σχολής ( τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου). Η διάρκεια της προετοιμασίας είναι τουλάχιστον δύο μήνες (κανονικά τα μαθήματα συνεχίζονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου). Οι συμμετέχοντες εργάζονται στα εξής:
2 έως 4 μονολόγους από το διεθνές θεατρικό ρεπερτόριο       

2 ποιήματα,  Ελλήνων ποιητών                                                   

2 τραγούδια,  Ελλήνων συνθετών ή τραγουδοποιών                

Αυτοσχεδιασμός σε άγνωστα θεατρικά, λογοτεχνικά κείμενα και όχι μόνο

Για τις εν λόγω εξετάσεις χρειάζονται ένας έως δύο θεατρικοί μονόλογοι, ένα ποίημα, ένα τραγούδι και αυτοσχεδιασμός.

Οι εξετάσεις διενεργούνται αρχές Σεπτεμβρίου και οι συμμετέχοντες μαθαίνουν την ακριβή ημερομηνία εξέτασης και τον χώρο που θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις , στο τέλος του Αυγούστου, μετά από σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού, η από την γραμματεία της σχολής μας.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής