ΚΑΛΑ ΝΕΑ

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΘΟΚ

Τα καλά νέα σας τα είπαμε; Ο κορυφαίος δραματολόγος και επί πολλά πολλά χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής δραματολογίας της σχολής μας Σάββας Κυριακίδης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ). Νιώθουμε κάτι παραπάνω από περήφανοι και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Περισσότερες πληροφορίες σε ουκ ολίγα ενημερωτικά sites που από το πρωί αναπαράγουν την είδηση. http://cyprustimes.com/2017/03/18/neos-kallitechnikos-diefthyntis-tou-thok-o-savvas-kyriakidis/

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Θεατρολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (DEA) στις «Τέχνες του Θεάματος» (Paris III) και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Εθνικό Θέατρο από το 1999 και είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Δραματολογίου, Αρχείου και Βιβλιοθήκης, ενώ παράλληλα διδάσκει Ιστορία Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει διδάξει σε ιδιωτικές δραματικές σχολές της Αθήνας καθώς και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  Έχει δημοσιεύσει κείμενα και μεταφράσεις σε προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου και σε άλλα έντυπα.  Έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό προγραμμάτων των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου, από το 1999 έως σήμερα. Υπήρξε ο υπεύθυνος του έργου της ψηφιοποίησης του αρχείου του Εθνικού Θεάτρου (www.nt-archive.gr). Συνυπέγραψε τη δραματουργική προσαρμογή του μυθιστορήματος «Ο ηλίθιος» του Φιόντορ Ντοστογέφσκι (Εθνικό Θέατρο 2007) και τη δραματοποίηση του μυθιστορήματος «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη (Εθνικό Θέατρο 2011). Αυτήν την περίοδο διασκευάζει για τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου το «Τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή.  Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ανάγνωσης του Διαγωνισμού του Υπουργείου Πολιτισμού για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Στα μαθήματα της Ιστορίας Θεάτρου, στόχος είναι να έρθουν σε επαφή οι σπουδαστές με την πορεία του θεατρικού φαινομένου γνωρίζοντας τα σημαντικότερα πρόσωπα, τα αισθητικά ρεύματα και τους θεατρικούς οργανισμούς που αποτέλεσαν τα σημεία αναφοράς της τέχνης του θεάτρου από τη γέννησή του έως τις μέρες μας. Στα μαθήματα της Δραματολογίας, δίνουμε βάση στην ανάλυση των θεατρικών έργων, στην τεχνική της γραφής τους, στην ουσία και το πνεύμα τους καθώς και στην σημασία που έχουν αυτά για το σημερινό αναγνώστη, θεατή και ερμηνευτή. Οι σπουδαστές διδάσκονται μια συγκεκριμένη μέθοδο δουλειάς, την οποία καλούνται να εφαρμόσουν πάνω σε θεατρικά έργα όλης της γκάμας του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025