ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

11/7/2014

Αποφοίτησε από το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη και συνέχισε να σπουδάζει στη Νέα Υόρκη, στο Herbert Berghof Studio. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες και έχει σημειώσει μία σημαντική πορεία σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Στο θέατρο η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν στον «Κοριολανό» του Σαίξπηρ που σκηνοθέτησε ο Ρόμπερτ Στούρουα, με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στο Τρίπτυχο Μπέκετ «ΟΧΑΙΟ ΙΜΠΡΟΜΠΤΟΥ», με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, με την Άτζελα Μπρούσκου, στο «Λεωφορείο ο πόθος» και στην «Ηλέκτρα». Επίσης, το «Festen» της Αλίκης Δανέζη και o «Ιούλιος Καίσαρας», η πρώτη παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραθάνος, με τον Αλεξανδρή στην «Ατελείωτη Βροχή», το «Steady rain» το 2011, την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, τον μονόλογο του «Ρεμπώ» τον χειμώνα του 2013, «Θησέας και Αριάνδη στο νησί των Ταύρων» το 2013. Στον κινηματογράφο Το ταγκό των Χριστουγέννων . Στην τηλεόραση «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», με τον Πάνο Κοκκινόπουλο στην «10η Εντολή» , την δραματική σειρά «Το νησί» και στην κωμική σειρά «Πόλεμος των άστρων».

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής