ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ KAI ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ! Η νέα παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την καθηγήτρια μας Φρόσω Κορρού που επιμελείται την κίνηση και τις χορογραφίες όπως και για τον τριτοετή μας μαθητή Σπύρο Κατσιάνο που συμμετέχει στην παράσταση. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για όλους και τις ευχές μας για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες! Εμείς τους καμαρώσουμε, εσείς;…

Λίγα λόγια για την παράσταση
Κωμωδία που σατιρίζει με εξυπνάδα και τρυφερότητα τα συντηρητικά μυαλά με τα οποία δομούμε τις σύγχρονες κοινωνίες μας είχε κιόλας βρει το δρόμο της ελληνοποίησης της. Ο Λάκης Λαζόπουλος ταξίδεψε ως το Παρίσι, εξασφάλισε τα δικαιώματα για τη θεατρική μεταφορά του έργου και σήμερα, ένα χρόνο μετά, το παρουσιάζει το αθηναϊκό κοινό από τη σκηνή του «Γκλόρια». Πριν καν αποφασίσει να την επεξεργαστεί είχε ήδη αναγνωρίσει σε αυτή χαρακτηριστικά παλιάς, ατόφιας ελληνικής κωμωδίας.

Περισσότερες πληροφορίες http://tospirto.net/theater/news/24489

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής