ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΑΜΣ/ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ/ ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ/ ΜΑΝΟΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Η απόφοιτη και καθηγήτρια πια του ΙΑΣΜΟΥ Μαρία Σολωμού πρωταγωνιστεί στην παράσταση ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΑΜΣ – Το μιουζικαλ που παίζεται και φέτος στο θέατρο ΒΕΜΠΟ. Την κινησιολογία της παράστασης υπογράφει η καθηγήτρια χορού μας Άννα Αθανασιάδη ενώ πρωταγωνιστoύν επίσης ο απόφοιτος μας και από φέτος καθηγητής στη σχολή Μανόλης Θεοδωράκης και ο ταλαντούχος απόφοιτος μας Γιώργος Γιαννίμπας. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους και τις ευχές μας για δημιουργική χρονιά.

Θέατρο ΒΕΜΠΟ (Καρόλου 18, μετρό Μεταξουργείο, 2105221767, 2105229519).


Λίγα λόγια για την παράσταση
Ξεκαρδιστική μαύρη μουσική κωμωδία, που θα αποδοθεί θεατρικά από 27 ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, τρία μικρά ταλαντούχα παιδιά και ζωντανή ορχήστρα, σε διεύθυνση και διδασκαλία Ηλία Καλούδη. Θέμα της, ο έρωτας και η διαφορετικότητα. Η κόρη της απόκοσμης οικογένειας των Άνταμς ερωτεύεται ένα φυσιολογικό αγόρι μιας συντηρητικής οικογένειας. Τι θα συμβεί όταν συναντηθούν οι δυο οικογένειες; Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Θα καταφέρει, τελικά να κερδίσει η αγάπη; Οι απαντήσεις επί σκηνής…

Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/play/4557

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής