ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΡΕΙΝΑ ΕΣΚΕΝΑΖΙ/ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

Η γνωστή και επιτυχημένη κινηματογραφίστρια Ρέινα Εσκενάζι σκηνοθετεί την παράσταση ΤΟ CINEMA ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ με “πρωταγωνιστή” τον Μίμη Πλέσσα που ενώνει νοσταλγικά το παρελθόν με το παρόν διασκευάζοντας νεωτεριστικά και το μέλλον, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και τις ευχές μας για καλή συνέχεια των παραστάσεων…

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, www.gialino.gr, Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, Τηλ. 210 9315600

Λίγα λόγια για την παράσταση
Άρωμα, άκουσμα και θέαμα Ελληνικού Κινηματογράφου, δεμένο με έξυπνη πρόζα –κωμωδία, ερμηνείες, χρώματα και αρώματα. Τραγούδια διανθισμένα με μεγάλη επιτυχία με χορογραφίες, φώτα και πολύ κέφι. Αγαπημένες μελωδίες του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα που επένδυσε μουσικά ταινίες, όπως: «Κάτι να καίει», «Ραντεβού στον αέρα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Γοργόνες και Μάγκες» κ.ά., Ταινίες που δημιούργησαν ορόσημο και αποτέλεσαν το Ελληνικό musical. Τραγούδια που είναι σημεία αναφοράς στο σύγχρονο κινηματογραφικό μας πολιτισμό και ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://gialino.gr/item/115-mimis-plessas-to-cinema-tou-paradeisou/115-mimis-plessas-to-cinema-tou-paradeisou

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής