ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο απόφοιτος της σχολής και γνωστός σε όλους Αργύρης Αγγέλου και η καταξιωμένη ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου διδάσκουν από την εφετινή σεζον στον ΙΑΣΜΟ. Πρωταγωνιστούν στην παράσταση VINCENT RIVER στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (Βουκουρεστίου 10, Αθήνα, Τηλ.: 210-3312343). Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την καλλιτεχνική δράση των καθηγητών μας! Αξίζει να τους επισκεφθείτε!


Λίγα λόγια για την παράσταση
Δύο άγνωστοι βρίσκονται παγιδευμένοι σε μία ηθική συνθήκη που τους πιέζει. Εκείνη έχει χάσει το παιδί της κάτω από μυστήριες συνθήκες και εκείνος είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του μοναχογιού της. Θέλοντας να μάθει ποιος εκτέλεσε το παιδί της, αλλά και εκείνος με τη σειρά του, να εξιλεωθεί από αυτό που έζησε, θα αναμετρηθούν ένα βράδυ επιδιδόμενοι σε ένα σκληρό κυνήγι για την αλήθεια – όσο σκληρό και αν αποδειχτεί και για τους δυο. Τότε όμως θα έρθουν αντιμέτωποι και με τις δικές τους ενοχές και ανεπάρκειες. Ανθρώπινο και πολιτικό μαζί, το έργο του Philip Ridley θίγει ευαίσθητα θέματα και καταστάσεις που βλέπουμε να συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, αλλά και έμμεσα απευθύνει και τη δική μας ευθύνη μέσα από τη στάση που καλούμαστε να πάρουμε απέναντι σε αυτά.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/news/21376

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής