ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Η ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ ΣΤΗΝ ΡΟΚ ΟΠΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΡΒΕΛΑ-ΒΙΣΣΗ

Η καθηγήτρια υποκριτικής της σχολής μας Τάνια Τρύπη πρωταγωνιστεί στην τη νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα με την Άννα Βίσση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο θέατρο Πάνθεον (Πειραιώς 166, Ταύρος, 210-3471111). Ένα μεγάλο μπράβο και τις ευχές μας για μια όμορφη μουσικοθεατρική χρονιά!


Λίγα λόγια για την παράσταση
Όπως θα δείτε και στην αφίσα της νέας ροκ όπερας του Νίκου Καρβέλα σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα εμφανίζονται οι πρωταγωνιστές Άννα Βίσση και Αιμιλιανός Σταματάκης να αγκαλιάζονται τρυφερά. Εκείνη ενσαρκώνει την Άννα, μια γυναίκα με σκοτεινό και ταλαιπωρημένο παρελθόν κι εκείνος το γιο της, Τζούλιαν. Τον άνδρα της, Ντέιβιντ, που ζει στην Αμερική, υποδύεται ο Θανάσης Αλευράς, ενώ τον Βέρνερ, τον πρώτο σύζυγό της στη Γερμανία, ο Γιάννης Σαμσιάρης, με την καταξιωμένη ηθοποιό και καθηγήτρια του ΙΑΣΜΟΥ Τάνια Τρύπη να κρατά το ρόλο της αδελφής του Βέρνερ, η οποία έχει αναλάβει το μεγάλωμα του Τζούλιαν.


Περισσότερες πληροφορίες στο http://tospirto.net/theater/news/21108

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής