ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ/ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ

Ο καθηγητής υποκριτικής μας Γιώργος Νανούρης και το ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ του έκανε πρεμιέρα την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου. Η Χάρις Αλεξίου του παρέδωσε κείμενα και τραγούδια της κι εκείνος έφτιαξε μια θεατρική παράσταση με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από θετικές και οι κριτικές διθυραμβικές. Τις θερμότερες ευχές και τα συγχαρητήρια μας για την πορεία του εν γένει.

Νέο Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός, 2110132002-5.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Εικόνες και μνήμες, λόγια που δεν έχουν ειπωθεί, φυλαγμένα γράμματα, σημειώματα, όνειρα και εφιάλτες, έρωτες, συναυλίες ταξίδια, θέλω που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, άντρες… Μια δική της εξομολόγηση σε ένα «Χειρόγραφο» που θα ανέβει στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου.

http://tospirto.net/theater/news/25251

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής