ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ/ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

Η καθηγήτρια μας Λυδία Κονιόρδου, η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ είναι ένα κείμενο που έχει δημιουργήσει ο Κωνσταντίνος Χατζής, συνθέτοντας φράσεις από το σύνολο του πεζογραφικού και μεταφραστικού έργου του Γιώργου Χειμωνά.


Η παράσταση, αναδεικνύει την άμεση και αέναη σχέση του Δημιουργού με το Δημιούργημά του. Η Λυδία Κονιόρδου, “διαλέγεται” και “μάχεται” – άλλοτε ως λογοτεχνική ύπαρξη και άλλοτε ως υπαρκτό πρόσωπο – με τον Ποιητή, τον οποίο ερμηνεύει ο Βαγγέλης Παπαδάκης. Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση, έγραψε ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης.

Ευχόμαστε στην Λυδία Κονιόρδου μια όμορφη χρονιά γεμάτη Τέχνη και την περιμένουμε για το μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας που θα κάνει το προσεχές Σάββατο 8 Νοεμβρίου σε δευτεροετείς και τριτοετείς μαθητές μας.

Περισσότερες πληροφορίες http://tospirto.net/theater/play/3238

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής