ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ

Ο ΙΑΣΜΟΣ φέτος το καλοκαίρι… πάει Επίδαυρο! Η παράσταση ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ είναι δια χειρός του καθηγητή μας και διεθνούς επιπέδου ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Ερμή και του Κράτου ο απόφοιτος του ΙΑΣΜΟΥ και από φέτος καθηγητής μας Δημήτρης Κουρούμπαλης. Την κίνηση της παράστασης επιμελέιται η επί χρόνια καθηγήτρια χορού και κίνησης της σχολής μας Φρόσω Κορρού ενώ στο χορό συμμετέχει και η πρωτοετής μαθήτρια της σχολής Χριστίνα Μπίτου!

Τέλος βοηθός σκηνοθέτη ορίστηκε η επίσης πρωτοετής μαθήτρια μας Γιώτα Σερεμέτη!

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν 21 και 22 Αυγούστου στην Επίδαυρο και θα είμαστε όλοι εκεί!

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής