ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΡΑΜΟΝΑ TRAVEL Η ΓΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ

Μια παράσταση που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού και αξίζει να την αναφέρουμε είναι η “Ραμόνα travel /η γη της καλοσύνης της Γλυκερίας Μπασδέκη που ανέβηκε για το φεστιβάλ Αθηνών. Η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Σκουρλέτη και συμμετείχε μεταξύ άλλων (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λένα Δροσάκη, Δημήτρης Μοθωναίος) ο απόφοιτος της σχολής μας Κρις Ραντάνοφ. Την κινησιολογία της παράστασης επιμελήθηκε ο καθηγητής μας Τάσος Καραχάλιος.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε μαθητές, καθηγητές και απόφοιτους τους ΙΑΣΜΟΥ που… δεν κάθονται στ’ αυγά τους! και τους συναντούμε διαρκώς σε ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις και οχι μόνο…

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής