ΙΑΣΜΟΣ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

10/7/2014

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι καθηγητές μας συνοδεύουν τους σπουδαστές σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις που τους ανοίγουν τους ορίζοντες, αναπτύσσουν τα ερεθίσματα τους και βοηθούν στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης θεατρικής και πολιτισμικής προσωπικότητας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από την περσινή χρονιά είναι ο περίπατος των μαθητών υπό τη συνοδεία του καθηγητή μας Γιάννη Μετζικώφ στην Πλάκα για μια γνωριμία με τη λαϊκή Τέχνη και τον Νεοκλασσικισμό, ένα πολύ αγαπημένο αρχιτεκτονικό στυλ που δεσπόζει στα θεατρικά έργα του πρώτου μισού του 20ου αιώνα. Η επίσκεψη περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στη συνέχεια επίσκεψη για καφέ σε ένα Νεοκλασσικό λαϊκό σπίτι στην οδό Τριπόδων και στα Τουρκικά λουτρά (Χαμάμ) στην οδο Λυσίου, προκειμένου οι σπουδαστές να δουν την προνεοκλασσική αρχιτεκτονική των κτισμάτων της Αθήνας.

Ο καταξιωμένος σκηνογράφος, ζωγράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ συνόδευσε τα παιδιά μας και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο απ’ όπου και η φωτογραφία. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η ολοκλήρωση του μαθήματος του γύρω από την αρχαία ελληνική ένδυση βάσει των μαρμάρινων γλυπτών της συλλογής του μουσείου.

Ο ίδιος καθηγητής συνόδευσε τους σπουδαστές μας και στην Εθνική Πινακοθήκη και Γλυπτοθήκη στο Γουδί προκειμένου να μιλήσουν για την επίδραση της Θεατρικότητας στην Τέχνη, τη Γλυπτική και τη Ζωγραφική από τον 17ο αιώνα μέχρι και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2023 – 2024 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα