ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Για τους ενδιαφερόμενους να σπουδάσουν Θέατρο που ο καθημερινός τους χρόνος είναι περιορισμένος και θα ήθελαν ένα πτυχίο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα μια επιλογή που τους παρέχουμε είναι το Θεατρικό Εργαστήρι. Περιλαμβάνει 4 ώρες υποχρεωτικής πρωινής ή απογευματινής παρακολούθησης μαθημάτων υποκριτικής, ορθοφωνίας, κίνησης – χορού από Δευτέρα έως Πέμπτη. Όλα τα υπόλοιπα μαθήματα από Δευτέρα έως Πέμπτη αλλά και τα θεωρητικά μαθήματα της Παρασκευής μπορούν να τα παρακολουθούν προεραιτικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Κατά την αποφοίτηση δίνεται πτυχίο θεατρικού εργαστηρίου.

Ομοιότητες και διαφορές με την Ανωτέρα Δραματική

Οι καθηγητές και το πρόγραμμα σπουδών είναι τα ίδια. Η διαφορά είναι οτι η φοίτηση στο θεατρικό εργαστήρι είναι διάρκειας δυο (2) ετών με υποχρεωτική παρακολούθηση τεσσάρων (4) ωρών μαθημάτων υποκριτικής, ορθοφωνίας, κίνησης – χορού από Δευτέρα έως Πέμπτη σε αντίθεση με την Ανωτέρα Δραματική που απαιτεί τρία (3) χρόνια σπουδών και 6ωρη καθημερινή παρακολούθηση από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κατά την αποφοίτηση δίνεται πτυχίο θεατρικού εργαστηρίου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής