ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η αναβίωση του Θεατρικού Εργαστηρίου του αείμνηστου ηθοποιού και Δάσκαλου Βασίλη Διαμαντόπουλου, με την επωνυμία «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλη Διαμαντόπουλου», είναι γεγονός!
Μαθητές του Δασκάλου υπήρξαν πολλοί , γνωστοί ηθοποιοί πια, που διαπρέπουν στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, σπουδαίοι καλλιτέχνες με λαμπρή καριέρα.
Όλα άρχισαν πριν από 36 χρόνια, ο μεγάλος ηθοποιός και θεατράνθρωπος, διαπιστώνοντας την έλλειψη επαρκούς θεατρικής παιδείας στον τόπο μας αποφάσισε μαζί με τον στενό του φίλο και συνεργάτη Σταύρο Δελλή, να ιδρύσουν στο υπόγειο της οδού Μπούσγου, στο Πεδίον του Άρεως, το πρώτο «Θεατρικό Εργαστήρι» με την επωνυμία «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος». Ένας χώρος εκπαίδευσης στην δραματική τέχνη, σύμφωνα με πρότυπα σχολών εξωτερικού και σκοπό την επιμόρφωση επαγγελματιών αλλά και νέων ηθοποιών. Αφιερώθηκε ολόψυχα στη θεατρική παιδεία με καινοτόμες ιδέες και κινήθηκε στο κλίμα της αλήθειας, της αμεσότητας και της ευαισθησίας. ‘Έθεσε ως μοναδικό στόχο του να βοηθήσει τους νέους ν’ αναπτυχθούν και ν’ ανθίσουν, άλλωστε “εκείνοι” έλεγε, “έχουν τη γενετήσια επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο, να τον κάνουν πιο ζωντανό”. Στη πορεία ίδρυσαν την Ανωτέρα Δραματική σχολή Ίασμος στο κέντρο της Αθήνας και μετέπειτα την Ανωτέρα Δραματική σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλη Διαμαντόπουλου» στη Θεσσαλονίκη.
Φέτος, η πρωτοβουλία αυτή, της αναβίωσης του Θ.Ε Σύγχρονο Θέατρο Βασίλη Διαμαντόπουλου, στον ιστορικό χώρο της οδού Μπούσγου 20 και Αρμένη Βραϊλα 22 στο Πεδίον του Άρεως αφυπνίζει και πάλι μέσα μας μνήμες μοναδικές, πρόσωπα αγαπημένα που υπήρξαν ως καθηγητές στο πλευρό του Β.Δ. Επίσης έχουμε τη τιμή να στεγάζεται στον ίδιο ιστορικό χώρο και η σχολή «Υποκριτική στη Κάμερα» με τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.
Έτσι λοιπόν , αρχίζουμε ξανά!!!
Με νέο αίμα δημιουργών, ακολουθώντας το όνειρο του αείμνηστου Β.Δ.
«Η δύναμη της τέχνης και η έκφραση της, είναι η μόνη διέξοδος στη κρίση»
Το Θ.Ε απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σ’ ένα διετές πρόγραμμα σπουδών υποκριτικής τέχνης, με ευέλικτο ωράριο παρακολούθησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, σε ερασιτέχνες ή μη, σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εκφραστούν , σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη τέχνη της υποκριτικής, σε όσους αγαπούν το Θέατρο και φαντάζονται τον εαυτό τους μέσα σ’ αυτό!
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε πρωινά (10.00-14.00, 12.00-16.00 )και απογευματινά τμήματα (16.00 – 20.00 και 18.00-22.00 ) κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.
Πληροφορίες αιτήσεις συμμετοχής στο 210 5200096 ath@iasmos.net
Δίδακτρα: 200€ το μήνα
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ , ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.!!!

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής