Η ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ

Η καταξιωμένη ηθοποιός και επί χρόνια καθηγήτρια μας Ταμίλλα Κουλίεβα διδάσκει υποκριτική τέχνη με βάση το σύστημα Μιχαήλ Τσέχωφ, μεθοδολογία που ακολουθεί και το φημισμένο Actor Studio στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Στόχος του μαθήματος είναι η άσκηση του σώματος ως βασικό εργαλείο της σκηνικής σωματικής δράσης. Η κατάκτηση του συναισθήματος με το συνδυασμό της χρήσης του σώματος και της φαντασίας η οποία είναι πιο δημιουργική και ισχυρή από τη συναισθηματική μνήμη. Το σύστημα Μιχαήλ Τσέχωφ είναι μια από τις δυναμικές εξελίξεις του συστήματος Κ.Στανισλάφσκι φέρνοντας ουσιαστικά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σε πρώτο πλάνο, σαν αφετηρία της εξελικτικής πορείας στο χτίσιμο του ρόλου σε αντιδιαστολή με τον Κ.Στανισλάφσκι, που αφετηρία αυτής της κατάστασης θεωρούσε τη συναισθηματική μνήμη. Το σύστημα Μιχαήλ Τσέχωφ παραμένει επίκαιρο και στις μέρες μας όχι μόνο στο Χόλυγουντ αλλά και στην παγκόσμια σκηνή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τους 300 βραβευμένους με οσκαρ ηθοποιούς οι 165 είναι είτε μαθητές του είτε ακόλουθοι του συστήματος του (Τζακ Νίκολσον, Χάρβι Καϊτέλ, Μπραντ Πιτ, Αλ Πατσίνο, Ρομπερτ Ντε Νιρο κ.α.)

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025