Η ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ

Το μάθημα του χορού-κίνησης στοχεύει στην ανάπτυξη, εξέλιξη και διεύρυνση της κινησιολογικής γλώσσας του ηθοποιού. Χρησιμοποιώντας τεχνικές σύγχρονου χορού (Limon & Release technique), τεχνικές για την κινησιολογία και την σκηνοθεσία κίνησης του ηθοποιού (Laban Movement Analysis for actors, Biomechanics, Jacques Lecoq technique, Alexander technique to actor preparation κ.α) καθώς και δημιουργικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, οι ηθοποιοί μαθαίνουν να εκφράζονται, να συνχορεύουν-συνεργάζονται, και να αντιλαμβάνονται το όρια της κίνησης τους σε σχέση με το χώρο και τον χρόνο. Ο στόχος του μαθήματος είναι διπλός. Αφενός να ενδυναμώσει και να εκγυμνάσει το σώμα του ηθοποιού μέσω τεχνικών ασκήσεων-χορογραφιών που αποβλέπουν σε μια πιο ουσιαστική εμβάθυνση στη φύση του χορού. Αφετέρου, στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας όπου μέσω ελεύθερων αυτοσχεδιασμών και λιγότερο οδηγημένων ασκήσεων ο ηθοποιός εξερευνά, ανακαλύπτει και σαφέστατα υποστηρίζει την υποκριτική του ιδιότητα.

σεμιναρια

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2023-24

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού (2023-24) για ενήλικες (αρχάριους και μη)

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΜΟΣ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Καθώς έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Ίασμος» για τη νέα χρονιά 2024 – 2025 σας ενημερώνουμε πως οι αιτήσεις γίνονται είτε δια ζώσης στη γραμματεία της Σχολής είτε μέσω αποστολής email στο ath@iasmos.net

καταθέτοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Συμπληρωμένη η αίτηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας

2. Φωτοτυπία του απολυτηρίου Λυκείου

3. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

1. στην ερμηνεία ενός μονολόγου της επιλογής τους

2. στην απαγγελία ενός ποιήματος της επιλογής τους

3. στην ερμηνεία ενός τραγουδιού σε ελληνικούς στίχους της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικού οργάνου

4. σε αυτοσχεδιασμό σε θέμα που θα τους δοθεί εκείνη τη στιγμή

5. σε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας θεάτρου

Όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των εξετάσεων, τότε ειδοποιείται ο υποψήφιος προκειμένου να δηλώσει την επιθυμητή ημερομηνία εξέτασής του.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ Τη φορμα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ 2024-2025