Η ΗΡΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ

Το μάθημα  έχει στόχο την προετοιμασία της φωνής να ανταπεξέρχεται σε οποιαδήποτε συνθήκη με ετοιμότητα και παράλληλα με την προστασία που επιβάλλεται σε δυο πολύ ευαίσθητους μύες. Παράλληλα γίνονται μαθήματα μουσικής θεωρίας μέχρι του επίπεδου εκείνου που ο ηθοποιός όταν έρθει αντιμέτωπος με ένα ρυθμό και μια μελώδια να μπορεί εύκολα να “διαβάσει” και να ξέρει τι είναι η παρτιτούρα που μπορεί να του δοθεί. Μεγαλύτερο βάρος δίνω στο ρυθμό διότι ο ρυθμός μαζί με τις αναπνοές αποτελεί το σοβαρότερο κομμάτι του ψυχισμού και της υποκριτικής “ομοιογένειας” του ηθοποιού. Αποτελεί θεμέλια λίθο στην υποκριτική του δεινότητα μιας και ο τρόπος που μιλάμε έχει ένα ρυθμό που είναι απόλυτα συνδεδεμένος με το “ποιοι είμαστε” . Εάν λοιπόν αυτό το γνωρίζουμε, μπορούμε και να το ελέγξουμε ανάλογα.

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής