Η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΜΕ ΑΓΑΠΗ» ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ

08/11/2012

Τη σχολή μας επισκέφθηκε σήμερα συνεργείο της εκπομπής “Με Αγάπη” που παρουσιάζει η κα Μαρί Κυριακού στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Η εκπομπή βρέθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας του Ίασμου με αφορμή την προσφορά του πλήρους προγράμματος φοίτησης χωρίς οικονομική επιβάρυνση σε νέους από 18 έως 29 ετών με κάρτα ανεργίας. Πρόκειται για το 20ο πρόγραμμα δραματουργικών σπουδών υποκριτικής τέχνης που προκήρυξε η Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος για ανέργους που υπηρετεί τη φιλοσοφία μας για την υποστήριξη των ίσων ευκαιριών για τους ταλαντούχους νέους στις σπουδές του θεάτρου και της υποκριτικής. Η εκπομπή παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού και θεατρολογίας

σεμιναρια

Αγαπημένοι μας σπουδαστές,

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της∙ μια χρονιά που στιγματίστηκε από την απειλή της πανδημίας, αλλά και από το δημιουργικό πυρετό της κατάρτισης που εξασφαλίζει ο Φορέας μας, και η οποία αναπτύσσεται σε επτά επιμέρους πυλώνες:

  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος της Αθήνας
  • την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Σύγχρονο Θέατρο της Θεσσαλονίκης
  • το Θεατρικό Εργαστήρι Βασίλης Διαμαντόπουλος
  • τη Σχολή Υποκριτικής στην Κάμερα του Μανούσου Μανουσάκη
  • τη Μουσικοθεατρική Σκηνή για παιδιά και εφήβους
  • τα επιμορφωτικά σεμινάρια
  • το Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

 

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα (με το κορυφαίο καθηγητικό δυναμικό της χώρας) όσο και τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης (πολυάριθμες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν αποκλειστικά οι απόφοιτοί μας).

Τα 38 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης μάς επιβεβαίωσαν αυτό που με φανατισμό υποστήριζε ο συνιδρυτής μου, Βασίλης Διαμαντόπουλος: πως, αν κάτι μας δίνει κουράγιο κι ελπίδα να εξακολουθήσουμε, είναι το βλέμμα των νέων ανθρώπων που το μάτι τους δεν έχει ακόμη παγώσει.

Με το βλέμμα και την έγνοια, λοιπόν, στους νέους καλλιτέχνες σάς περιμένουμε το Σεπτέμβριο για να στήσουμε μια νέα χρονιά γεμάτη σχέδια που θα ευνοήσουν ποικιλοτρόπως τους σπουδαστές μας.

Καλή αντάμωση,
Σταύρος Δελλής